Skip to main content
Etusivu » Liikunta ja ravinto » 5 syytä miksi miesten kannattaisi kokeilla vegaanista ruokavaliota
Erityisruokavaliot

5 syytä miksi miesten kannattaisi kokeilla vegaanista ruokavaliota

Kuva: Getty Images

Etenkin miesten keskuudessa vegaaniruokavalion ympärillä pyörii monia pinttyneitä ajatusmalleja. Ajatellaan, että vegaanit eivät saa tarpeeksi energiaa ja vegaaninen ruokavalio ei sovi paljon urheilevalle tai fyysistä työtä tekevälle miehelle. Nämä ovat kuitenkin myyttejä ja vegaaninen ruokavalio sopii niin miehille kuin naisille.

Unohda tekosyyt ja katso viisi todellista syytä, miten etenkin miehet voivat hyötyä vegaaniruokavaliosta!

1. Terveysvaikutukset

Lukuisat tutkimukset, ja ihmisten omat henkilökohtaiset kokemukset vegaaniruokavaliosta todistavat, että vegaaninen ruokavalio liittyy läheisesti moniin terveysvaikutuksiin. Vegaanien on todettu olevan vähemmän väsyneitä, ja sairastuvan harvemmin.

Etenkin miehiä tulisi kiinnostaa tutkimukset, jotka ovat osoittaneet eturauhassyöpään, sydän- ja verisuonisairauksiin ja diabetekseen sairastumisen riskin pienentyneen vegaaniruokavalioon siirtymisen myötä.

2. Positiivisia vaikutuksia urheilusuoritukseen

Viime aikoina, myös urheilumaailmassa on alettu kiinnittää huomiota kasviperäisen ruokavalion hyviin puoliin. Niin kansainväliset huippu-urheilijat, kuten esimerkiksi Lewis HamiltonLionel Messi ja MMA-ottelija Nate Diaz, kuin kotimaiset urheilulegendat kuten Paavo Nurmi tai Harri Nieminen ovat suosineet kasviperäistä ruokavaliota uransa aikana.

Vegaaniruokavaliolla on ollut vaikutusta nopeampaan palautumisaikaan, korkeampiin energiatasoihin ja parempiin suorituksiin. Jos siis urheilet, kannattaa antaa vegaaniruokavaliolle mahdollisuus.

3. Taattua vipinää naisrintamalle

Tämä fakta saattaa kiinnostaa sinua! Yhtä vegaaniruokavaliota noudattavaa miestä kohden on olemassa keskimäärin kaksi vegaaninaista. Monelle kumppanin valinnassa on tärkeää, että puoliso jakaa samat elämän arvot. Ryhtymällä vegaaniksi on siis hyvinkin todennäköistä, että naisonnesi paranee kerta heitolla!

4. Apua erektiohäiriöihin ja parempaa seksielämää

Tuore artikkeli tutki vegaaniruokavalion positiivisia vaikutuksia seksielämälle. Ravitsemusterapeutin mukaan runsas kasvisten ja hedelmien syönti parantaa verenkiertoa joka puolella kehoa – myös peniksessä.

Jos syöt siis terveellisesti, on epätodennäköisempää, että joudut turvautumaan lääkkeisiin, jotka voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen tai erektioihin negatiivisesti.

5. Apua ahdistukseen ja masennukseen

Lääkäreiden mukaan vegaanisen ruokavalion vaikutukset voivat mennä vain fyysisiä vaikutuksia pidemmälle ja vaikuttaa positiivisesti myös mielenhyvinvointiin. Ihmiset, jotka noudattavat monipuolista kasvipohjaista ruokavaliota, kokevat vähemmän ahdistusta ja masennusta.

Lähde: Plant Based News

Next article