Skip to main content
Etusivu » Liikunta ja ravinto » 4 askelta ravitsevampaan aamupalaan
Ravinto

4 askelta ravitsevampaan aamupalaan

Aamupala on ihanteellinen mahdollisuus aloittaa terveelliset elämäntavat. Kuva: Unsplash

Ravitsevien ruokien syöminen heti aamupalalla edistää terveyttä ja tarjoaa tarvittavan energian hyvien valintojen tekemiseen koko päivän ajaksi.

Mieti mielessäsi terveellisin versio itsestäsi: olet energinen, hyvässä kunnossa, henkisesti tasapainoinen ja olet löytänyt työn ja vapaa-ajan täydellisen tasapainon. Tuntuu ehkä vain toiveajattelulta, mutta tälläinen elämäntapa on vain muutaman askeleen päässä.

Terveellinen syöminen on opittu taito, joka itsessään on hieno uutinen, mutta ei itsestäänselvyys – se vaatii jatkuvaa päätösten tekemistä. Toisin sanoen, terveellinen elämä on valinta, joka täytyy tehdä päivittäin tulevaisuutta ajatellen.

Terveellisen ruokavalion osaajilla on salaisuus, kun on kyse ruokavalinnoista: he tietävät, että terveelliset valinnat alkavat aamupalalla. Aamulla alkavat terveelliset ruokavalinnat edistävät päivän energiatasoa ja edistää mielenterveyttä, jolloin parempien valintojen tekeminen pitkin päivää on helpompaa. Tästä alkaa jatkuva positiivisten valintojen ketju, jota kannattaa hyödyntää.

Aamiainen on toistuva tapahtuma ja siksi ihanteellinen mahdollisuus parantaa omaa terveyttä. Aamiainen on keskeinen asia, joka pitää sinut energisenä, keskittyneenä ja vahvana, vaikka elämä uhkaisi muuten sabotoida terveellisempien ruokavalintojen tekemistä.

Tässä neljä askelta, joiden avulla saat parhaan hyödyn aamupalasta:

1. Tee aamupalasta tapahtuma

Aivosi tukeutuu helppoihin oikoteihin ja vanhoihin tottumuksiin, joten mitä enemmän teet jotain, sitä todennäköisempää on, että terveellisistä tottumuksista tulee tapa. Työskentele siis fiksummin, älä kovemmin – se on terveellisen ruoan a ja o. Hyödynnä tätä aamuista tilaisuutta, kun olet vielä pirteä ja valmiina uuteen päivään.

2.Valitse sinulle sopiva terveellinen aamiainen etukäteen

Täytä kaapit aineksilla, jotka ovat täynnä kuituja, vitamiineja, kivennäisaineita ja muita ravitsevia aineita, jotka tukevat tukevat aivojesi terveyttä. Kokeile tehdä smoothie, joka sisältää esimerkiksi kauraa, maitoa, banaania, maapähkinävoita ja pikakahvia. Entä haluatko jotain suolaista? Kokeile munakasta värikkäillä kasviksilla ja kaurapuuroa marjojen kanssa.

3. Valmistaudu menestykseen edellisenä iltana

Aseta tehosekoitin ja aterimet valmiiksi, valitse lempi kahvikuppisi, laita paistinpannu valmiiksi pöydälle ja kerää ei-pilaantuvat ainekset pöydälle.

4. Aamulla on aika toteuttaa suunnitelma

Suorita aamiaissuunnitelma kuten olet suunnitellut. Jokainen ravitseva suupala auttaa vähentämään mielihaluja loppupäivältä, ylläpitämään hyvän energiatason ja edistämään tuottavuutta.

Seuraa näitä aamupalan pelisääntöjä ja olet askeleen lähempänä terveellisempää versiota itsestäsi.

Alkuperäinen teksti on aikaisemmin julkaistu modernwellnesguide.com -sivustolla.

Next article