Skip to main content
Etusivu » Kultaiset vuodet » Pepe Willberg: ”Vain musiikilla on väliä”
Tarinat

Pepe Willberg: ”Vain musiikilla on väliä”

Pepe Willberg
Pepe Willberg
Kuva: Pauliina Visuri

Lähes 60 vuoden ajan suomalaisten sydämet persoonallisella äänellä ja ainutlaatuisella tulkinnalla hurmannut Pepe Willberg pysyy kunnossa laulamalla. Niin kauan kun on musiikkia, kaikki on hyvin. Musiikki on Pepe Willbergille elämän tarkoitus. Mies laulaa, mistä tykkää.

–  Toimintani johtotähtenä on kaikki nämä vuosikymmenet ollut esittää yleisölle sitä, mitä harrastan. 60-luvulla se oli Beatles, nyt olen parin vuoden ajan kuunnellut ja tutkiskellut muun muassa Pavarottia, joka näkyy myös konserteissani, laulajalegenda antaa esimerkkejä.

Yleisö näyttää tykkäävän, mistä Pepekin. Yli puolivuosisataa pitkän uran tehnyt laulaja täyttää salit ilman keikkamyyntiä.

– Meillä oli juuri Aleksanterin teatterissa konsertti, joka uusitaan, kun kaikki eivät mahtuneet saliin sisään. Näyttää siltä, että on aika siirtyä isommille areenoille, Willberg vihjaa.

Pitkään uraan on kuitenkin mahtunut hiljaisiakin aikoja.

– Jossain vaiheessa asiat olivat huonosti, eikä mulla ollut yhtään keikkoja näköpiirissä. Silloin selasin Hesarin avoimia työpaikkoja ja pohdin, olisiko mitään muuta mitä osaisin tehdä henkeni pitimiksi. Ei ollut, joten näillä on menty.

– Aina se puhelin on kuitenkin jossain vaiheessa pirahtanut ja keikkaa pukannut. Useimmiten silloin, kun sitä vähiten on odottanut, laulaja sanoo.

Kiitollisuus on pitänyt stressin poissa ja pään kunnossa silloinkin, kun duunia ei ole ollut.

– Olen siinä mielessä erikoinen luonne, että mulle mikään ei merkitse mitään, paitsi musiikki. Olen aina ollut kiitollinen siitä mitä on. Hyvän asian vuoksi voi vaikka asua roskiksessa jonkin aikaa, muusikko kuvailee ajatusmaailmaansa.

Keikkakuntoon keikkailemalla

Keikkailu kysyy kovaa kuntoa, mutta Willbergin mukaan vuodet eivät ole tehneet hommasta raskaampaa. Päinvastoin.

– Keikkojen luonne on muuttunut toisenlaiseksi. Enää ei tarvitse roudata kamoja kuten ennen, lähes kaikkialla on laitteisto valmiina, artisti kertoo.

Willberg pysyy keikkakunnossa nimenomaan keikkailemalla.

– Laulaminen on aika työlästä puuhaa ja parin tunnin seisominen käy kuntoilusta. Laulaessa lihaksisto on ihan eri tavalla käytössä kuin perusseisomisessa.

Lue myös: Marjatta Sarpaneva avaa ovia design-alan vaietulle puolelle

– Laulamisen ohella käyn pari kertaa viikossa kuntonyrkkeilemässä. Meitä on kiva pieni porukka ja ohjaaja, joka vahtii, että tulee kanssa tehtyä, Pepe virnistää.

Willbergin kohdalla rankkaan keikkaelämään ei kuulu rankat huvit.

– Musiikki on ollut pääasiallinen tarkoitus niin kauan kuin tätä on jatkunut, eikä meillä ole mitään raideria. Tulemme paikalle hoitamaan homman, eli soittamaan mahdollisimman korkeatasoista ja viihdyttävää musiikkia ja jatkamme matkaa.

Ruokavalioon artisti suhtautuu rennoin ottein.

– En tiedä, mitä roskaruoka tarkoittaa, hampurilainenhan on herkkua, Pepe naurahtaa.

Tosiasiassa miehen ruokavalio on kuitenkin terveellinen.

– Elämänkumppanini Pauliina on kulkenut mukanani keikoilla jo 20 vuotta ja pitää huolen siitä, että syömme pizzaa tai burgereita vain pakottavissa tilanteissa. Pyttipannukin on kielletty hedelmä, siksi sitä syötiinkin minun päivänä Vain Elämää -ohjelmassa, Pepe paljastaa.

Next article