Skip to main content
Etusivu » Kauneudenhoito » Korealainen kosmetiikka valloittaa maailmaa – innovaatioita ja ennaltaehkäisyä
Ihonhoito

Korealainen kosmetiikka valloittaa maailmaa – innovaatioita ja ennaltaehkäisyä

Kuvat: Unsplash ja oma arkisto

Virve Fredman

korealaisen kosmetiikan asiantuntija, estenomi

– Innostuin korealaisesta kosmetiikasta nelisen vuotta sitten kyllästyttyäni länsimaiseen kosmetiikkaan, joka oli alkanut tuntua vanhan toistolta. Korealainen ihonhoito on innovatiivista, ja heillä on uskallusta lanseerata uusia tuotteita. Hauskuus ja leikkisyys on nähtävissä myös pakkauksissa, kertoo korealaisen kosmetiikan asiantuntija, estenomi Virve Fredman, joka on julkaissut Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon -kirjan.

Suosituksi korealaisen kosmetiikan on tehnyt erityisesti sen hyvä hinta-laatusuhde. Vaikka tuotteet ovat edullisia, ne ovat laadukkaita ja sisältävät korkean pitoisuuden aktiiviaineita. Koreassa käytetään paljon luonnosta tulevia tehoaineita ja etanaseerumin kaltaisia eksoottisia ainesosia.

– Keskeistä korealaisessa ihonhoidossa on ennaltaehkäisevyys. Esimerkiksi kun 80 prosenttia ikääntymisen merkeistä johtuu auringon uv-säteistä, keskittyvät korealaiset auringolta suojautumiseen, kun taas suomalaiset turvautuvat tujuihin ryppyvoiteisiin ratkaisuna jo ilmestyneeseen ongelmaan.

– Korealaisen ihonhoidon yhteydessä puhutaan usein 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinista, joka on enemmänkin mahdollisuus, mutta jota hyvin harva näin noudattaa, kertoo Fredman.

– Korealaiset ihonhoitotuotteet ovat hellävaraisia ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti, joten ne sopivat erinomaisesti myös suomalaiselle, usein pintakuivalle iholle. Hyvin kosteutettu iho ei muodosta juonteita ja näyttää nuorekkaammalta.

Katso myös 10 tapaa hyödyntää kookosöljyä kauneusrutiineissasi

Next article