Etusivu » Kauneudenhoito » Keväällä iho kaipaa kosteutusta ja aurinkosuojaa
Ihonhoito

Keväällä iho kaipaa kosteutusta ja aurinkosuojaa

Aurinkosuojakertoimen sisältäviä tuotteita tulisi muistaa käyttää myös kevättalvella. Kuvat: Unsplash ja pexels

Vuodenajat koettelevat kasvojen ihoa. Talvipakkanen, kuiva sisäilma ja kevätauringon UV-säteily näkyvät herkästi iholla. Myös paljon käytetyt kasvojen suojamaskit voivat aiheuttaa ihon kutinaa ja kuivumista.

Vaikka ihonhoidossa pääsee kotikonsteillakin pitkälle, tehokkain apu löytyy ihonhoidon ammattilaisten pakeilta. SKY- ja erikoiskosmetologi Mirka Ahola suosittelee kasvohoidossa käymistä vuodenaikojen vaihtuessa.

– Kasvohoidoissa pääsee hoidattamaan ihoa ja hemmottelemaan itseään. Ammattilaisen suorittama kasvohoito ihotarpeen mukaan varmistaa, että vaikutus säilyy kasvoilla pitkään, Ahola kertoo.

Päivittäisessä ihonhoidossa käytettävien hoitovoiteiden lisäksi erilaiset syväkosteuttavat seerumit ja ampullit hoitavat Aholan mukaan ihoa tehokkaasti.

– Jos kasvojen iho tuntuu kosteuttavista hoitovoiteista huolimatta kuivalta, sitä voi kosteuttaa pitkin päivää myös esimerkiksi kasvovesisuihkeilla. Maskin kanssa liikkuessa kasvoilla ei välttämättä ole meikkiä lainkaan. Silloin suihketta voi lisätä kasvojen puhtaalle iholle vaikka pitkin päivää, Ahola ohjeistaa.

Kasvoille enemmän suojakertoimia

Porilaisen Liikekulman Kauneushoitola yrittäjänä työskentelevän Aholan mukaan kasvojen lisäksi huomio kannattaa kohdistaa myös kaulan ja dekolteen eli rinnan alueen ihoon sekä käsiin, joista näkyy helposti ihmisen ihon ikääntyminen.

– Kaulan ihoa ja käsiä tulisi hoitaa ja suojata yhtä hyvin kuin kasvoja. Jos suojaaminen unohtuu, niiden herkkä iho voi palaa ulkoillessa helposti, hän sanoo.

Kaulan ihoa ja käsiä tulisi hoitaa ja suojata yhtä hyvin kuin kasvoja.

Kevättalvella lumi heijastaa valoa ja tehostaa auringon UV-säteilyn voimakkuutta. Mirka Ahola kehottaa valitsemaan omalle ihotyypille sopivan aurinkosuojan riittävillä suojakertoimilla. Ihovaurioiden ehkäisemisen lisäksi aurinkosuojatuotteet ehkäisevät pigmenttiläiskiltä ja ikääntymismuutoksilta.

Ahola suosittelee asiakkailleen fysikaalisella aurinkosuojalla varustettuja tuotteita, jotka sopivat myös herkälle iholle. Fysikaalinen aurinkosuoja koostuu mineraaleista, jotka asettuvat ihon pinnalle ja heijastavat pois UV-säteitä toisin kuin kemiallinen aurinkosuoja, joka koostuu ainesosista, jotka imevät itseensä UV-säteitä ja muuttavat ne lämmöksi.

– Kasvojen iholle kehotan laittamaan suojakertoimella 50 + varustettuja tuotteita. Ne eivät estä ihon päivettymistä, mutta suojaavat tehokkaasti palamiselta. Meikkituotteissa oleva aurinkosuojakerroin ei yleensä ole riittävä yksistään. Myöskään edelliseltä kesältä jääneitä aurinkorasvoja ei pitäisi enää käyttää, koska niiden suojausteho on voinut heikentyä, Ahola muistuttaa.

Next article