Skip to main content
Etusivu » Kauneudenhoito » Kaunis, päivettynyt iho – turvallisesti ja luonnollisesti
Ihonhoito

Kaunis, päivettynyt iho – turvallisesti ja luonnollisesti

Kuvat: Getty Images ja Reetta Muranen

Tiia Tyynysniemi

luonnonkosmetiikan asiantuntija

Parhaat luonnolliset itseruskettavat ovat kuin ihonhoitotuotteita itseruskettavalla ominaisuudella. Kysyimme luonnonkosmetiikan asiantuntija Tiia Tyynysniemeltä yleisesti kysyttyjä kysymyksiä luonnonkosmeettisiin itseruskettaviin ja luomusertifiointiin liittyen.

Mitä hyötyä on luonnonkosmeettisesta itseruskettavasta?

Ruskettunut iho tuo tunteen ulkona vietetyistä kesäpäivistä ja saa hampaatkin näyttämään valkoisemmilta. Itseruskettavat eivät suojaa auringon haitallisilta UV-säteiltä, mutta antavat kauniin rusketuksen turvallisemmin. Luonnolliset ruskettavat ainesosat ja raaka-aineiden, kuten esimerkiksi bambumehun hoitavuus tukevat ihon hyvinvointia ja luovat luonnollisen auringonhehkun ilman oranssisuutta ja rusketusrajoja.

Miten itseruskettavalla saa parhaimman lopputuloksen?

Ihanteellinen perusta pitkäkestoiselle rusketukselle on tasainen, kosteutettu iho. Tästä syystä on tärkeää poistaa kuolleet ihosolut ja kovettumat ennen itseruskettavan levitystä. Hyvä vinkki on levittää itseruskettava illalla ja antaa sen imeytyä hyvin ennen nukkumaan menoa. Aamulla iholla on kaunis päivetys. 

Mitä luomusertifikaatin saanut tuote lupaa?

Sertifiointiorganisaatio tarkastaa tuotteiden valmistusaineet ja -menetelmät. Sertifikaatit ottavat kantaa paitsi raaka-aineisiin myös niiden käsittelyyn, tuotteiden valmistusmenetelmiin, tuotantolaitoksiin, valmistuksen ekologisuuteen sekä pakkausten kierrätettävyyteen. Luomusertifioidun tuotteen sisältö on biohajoavaa. Myös geenimuuntelu ja eläinkokeet ovat kiellettyjä.

Next article