Skip to main content
Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » 10 tapaa hyödyntää kookosöljyä kauneusrutiineissasi
Ihonhoito

10 tapaa hyödyntää kookosöljyä kauneusrutiineissasi

Kookosöljy on ihanteellinen luonnonkosmetiikkaa suosiville sekä allergikoille. Kuva: Unsplash

Kookosöljy on luonnon tehokas energianlähde, joka silottaa ihoa ja ravitsee hiuksia. Säännöllisesti käytettynä kookosöljy vähentää ihon ikääntymisen merkkejä ja auttaa säilyttämään nuorekkuuden hehkua.

Tuoreista kookospähkinöistä puristetussa neitsytöljyssä on enemmän vitamiineja ja antioksidantteja kuin kuivattujen pähkinöiden sisältämässä öljyssä. Siksi neitsytöljyn ravitseva vaikutus näkyy ja tuntuu iholla nopeammin. Kookosöljy on ihanteellinen luonnonkosmetiikkaa suosiville sekä allergikoille.

Käytä kookosöljyä koko vartalolle

1. Käytä kookosöljyä meikin poistamiseen. Kookosöljy muuttuu lämpimässä juoksevaksi, ota pieni määrä kookosöljyä käsiin ja hiero kasvoille. Kookosöljy sulaa iholle ja poistaa jopa vedenkestävän meikin helposti ja jättää ihon kosteutetuksi. Pyyhi ylimääräinen kookosöljy pois vanulapuilla tai musliinipyyhkeellä.

2. Käytä kosteusvoiteena. Kosteuttavan ominaisuutensa vuoksi kookosöljyn yksi yleisimmistä käytöistä on kasvojen ja vartalon kosteustasapainon vahvistaminen. Kookosöljyä voi levitää myös kuiviin ja rohtuneisiin huuliin.

3. Tee se itse kasvonaamio. Kookosöljyä voi käyttää kosteuttavana kasvonaamiona sellaisenaan, mutta lisäämällä sekaan esimerkiksi ruususuolaa tai kahvinporoja se toimii luonnonmukaisena kuorinta-aineena.

4. Sekoita suihkusaippuan joukkoon. Saippuaan sekoitettuna kookosöljy muuntautuu kosteuttavaksi suihkusaippuaksi ja jättää iholle ihanan pehmeyden ja puhtaan tuoksun. Etenkin atoopikoille ja herkälle iholle, joille ei suositella hajustettujen saippuoiden käyttöä, kookosöljyn lempeys on ihanteellinen vaihtoehto.

5. Käytä sheivaukseen. Kookosöljy soveltuu erinomaisesti sheivausvaahdoksi, sen liukas koostumus auttaa sinua saamaan tarkan lopputuloksen. Lisäksi se vähentää ihon ärsytystä ja kosteuttaa ihoa.

6. Rauhoita ihoa auringonoton jälkeen. Kookosöljy suojaa ihoa auringossa sekä rauhoittaa ja antaa kosteutta auringonoton jälkeen. Se myös läpäisee D-vitamiinin imeytymisen.

Käytä kookosöljyä hiuksille

7. Poista sähköisyyttä hiuksista. Erityisesti kuivien hiusten latvoihin levitettynä öljy poistaa sähköisyyttä ja antaa kiiltoa hiuksiin. Kokeile ottaa herneen verran kookosöljyä käsiin, hiero käsiä yhteen ja tasoittele hiussuortuvan jotka eivät muuten asetu nätisti paikoilleen.

8. Käytä hiusnaamiona tai hoitoaineena. Hoitoaineena ja hiusnaamiona kookosölyjä suositellaan levitettävän koko hiuksiin suihkun tai saunan yhteydessä, jolloin sitä voi hieroa päänahkaan asti. Näin se antaa upean sileän tunnun ja pehmeän tuoksun hiuksiin.

Käytä kookosöljyä kauneudenhoidossa

9. Hoida hampaita luonnollisesti. Öljypurskuttelun, eli oil pullingin, sanotaan puhdistavan hampaita, ehkäisevän hammaskiveä, plakin muodostumista ja valkaisevan hampaita. Purskutteluun tarvitset kookosöljyä ja ruokalusikan. Ota hampaiden pesun jälkeen lusikallinen kookosöljyä suuhun, anna öljyn sulaa kielellesi ja purskuttele öljyä suussasi. Varo nielemästä öljyä sillä nimensä mukaisesti oil pulling vetää bakteereja suusta mukaansa. Purskuttele n. 10 minuuttia, ja sylkäise öljy bioroskikseen. Huuhtele suu vedellä lopuksi!

10. Tee se itse deodorantti. Kookosöljyä voidaan käyttää luonnollisena hajunestona korvaamaan kemialliset deodorantit. Sekoita kookosöljyä ruokasoodan ja eteeristen öljyjen kanssasi ja saat luonnollisen deodorantin. Paras teho saadaan laittamalla sitä pelkällä vedellä pestyihin kainaloihin ja lisäämällä muutaman kerran päivässä.

Next article