Skip to main content
Etusivu » Intiimiterveys » Kylmähoito tuo nopean avun peräpukamiin
Intiimialueen vaivat

Kylmähoito tuo nopean avun peräpukamiin

Peräpukamista kärsii ajoittain jopa 75 prosenttia ihmisistä. Kuva: Getty Images

Kutisevat ja kipuilevat peräpukamat ovat kiusallinen vaiva, johon on ollut saatavilla vain vähän lääkkeettömiä hoitovaihtoehtoja. Uusi kylmähoito tuo avun muutamassa minuutissa ja pitää oireet loitolla jopa kymmenen tuntia.

Peräpukamat ovat peräaukon suulla ja sen sisäpuolella olevia laajentuneita laskimoita. Niihin liittyvät vaivat ovat yleisiä ja yleensä itsestään paranevia, mutta uusiutuvat usein. Tavallisimpia syitä pukamiin ovat ummetus, istuminen pitkään paikallaan, ylipaino ja raskaus. 

Peräpukamat ovat varsin yleinen vaiva. Niistä kärsii ajoittain jopa 75 prosenttia ihmisistä. Peräpukamien lääkkeettömiä itsehoitovaihtoehtoja on ollut toistaiseksi tarjolla vain vähän. Uusi ja helppokäyttöinen kryoterapia kohdistuu suoraan peräaukon alueella oleviin turvonneisiin ulkoisiin ja sisäisiin laskimoihin ja auttaa välittömästi pukamien aiheuttamaan kipuun, kirvelyyn ja kutinaan.

Viileä helpotus

Farmaseutti Sanna Huvinen-Lindberg kertoo kylmähoidon katkaisevan tehokkaasti myös peräpukamien verenvuodon. 

– Peräaukon suulle asetettava kylmähoitolaite helpottaa välittömästi kutinaa, kirvelyä ja kipua viilentämällä turvonneita peräpukamia. Sitä voi käyttää ensimmäisen jäähdytyksen jälkeen toistuvasti kuuden kuukauden ajan peräpukamaoireiden hoitoon. 

Hän sanoo, että kylmähoito auttaa peräpukamiin samalla tavoin kuin muihinkin lihas- tai sidekudosvammoihin. Kylmä on vanha hoitomuoto, mutta sen kohdistaminen peräaukon alueelle on ollut tähän asti hankalaa.

– Uudenlainen kylmähoitolaite on helppo käyttää, puhdistaa ja säilyttää. Kuitupitoisen ravinnon nauttimisen, riittävän veden juomisen ja päivittäinen liikunnan lisäksi se on mainio apu peräpukamien ehkäisyssä.

Next article