Etusivu » Hyvinvointi » Uutisankkuri Keijo Leppänen – vierivä kivi ei sammaloidu
Tarinat

Uutisankkuri Keijo Leppänen – vierivä kivi ei sammaloidu

Keijo Leppänen on urheillut aktiivisesti lapsesta saakka. Harrastuksiin kuuluvat pyöräilyn ja tenniksen lisäksi padel. Kuva: MTV Oy / Pekko Ylönen

Tänä vuonna 60 vuotta täyttänyt MTV3:n uutisankkuri Keijo Leppänen on vapaa-ajallaan aktiiviurheilija, joka kannustaa stressittömään ja tasapainoiseen elämään.

Vierivä kivi ei sammaloidu on sanonta, joka sopii täydellisesti uutisankkuri ja kirjailija Keijo Leppäseen. Tunnetulle uutiskasvolle kunnosta huolta pitäminen on iso osa elämää, ja hän pyrkiikin tekemään jonkinlaisen urheilusuorituksen joka päivä.

– Pyöräilen usein työpaikalleni Pasilan Pöllölaaksoon, jolloin matkaa kertyy suuntaansa noin 11 kilometriä. Tämän lisäksi käyn säännöllisesti pelaamassa tennistä sekä kesäisin kolmen poikani kanssa padel-kentillä. 

Leppäsen mukaan MTV:n uutistoimitus on hyvä esimerkki senioriteetin arvostamisesta ja hyödyntämisestä. Maija Lehmusvirran kanssa takana on tuhansia yhteisiä uutislähetyksiä. Kuva: MTV Oy / Atte Tanner

Nyt jo kuudenkympin paremmalle puolelle ehtinyt Leppänen on ylpeä hyvästä vastuksesta, jonka edelleen pystyy otteluissa pojilleen antamaan. Samalla hän myöntää ikääntymisen alkaneen myös tuntua.

– Viime vuosiin asti en lenkeillä antanut itselleni lupaa muuhun kuin juoksemiseen, mutta nyt olen huomannut, että reipastahtinen kävely on terveyden ja kunnon ylläpitämisen kannalta vähintään yhtä hyödyllistä. 

Aktiivinen Leppänen on ollut innokas urheilija lapsesta asti.

– Nuorena kokemani ja koulussa hyvillä numeroilla palkittu urheiluvimma on puskenut minua liikkumaan kaikissa elämänvaiheissa. Kaikilla näin kovaa paloa liikkumiseen ei toki ole, mutta ihan jokaiselle kunnosta huolehtiminen silti on erittäin suositeltavaa. 

Vaihtelu virkistää työelämässäkin

Kokonaisvaltainen hyvinvointi tarkoittaa Leppäselle kaiken kaikkiaan paineetonta ja stressitöntä elämää, jonka saavuttamiseen voi vaikuttaa suurelta osin myös itse.

– Tieten tahtoen ei kannata ajautua kuormittaviin tilanteisiin. Ihminen pärjää loppujen lopuksi aika vähällä – ei ole hyvä jatkuvasti elää ajatellen, että hulppeampi asunto tai isompi auto toisivat myös isomman onnen. 

Työhönsä uutisankkuri suhtautuu intohimolla, mutta kannustaa samalla jokaista miettimään, miten työelämän rutiineihin voisi saada kaivattua vaihtelua.

Kuva: Mika Poutala

– Varsinkin monella ikäiselläni on jo asuntovelat kuitattu ja lapset lentäneet pesästä. Jos vaan on intoa ja mahdollisuus töiden puitteissa tehdä muutakin kuin mitä ehkä jo vuosikymmeniä on tehnyt, kannattaa kokeilla miltä vaihtelu tuntuu. 

Leppänen itse on ollut kaksi kertaa vuorotteluvapaalla, joiden aikana hän on voinut keskittyä enemmän luovaan puoleensa. Viimeksi syntyi kirja keihäänheittäjä Tero Pitkämäestä.

– Minulle kirjan kirjoittaminen avaa uusia maailmoja ja edustaa jotakin ihan muuta kuin perusduunia. Korkein mahdollinen palkka ei ole se tärkein tavoite – henki käy yli materian.

Next article