Skip to main content
Etusivu » Hyvinvointi » Sami Hedberg: Muista liikkua, syödä oikein – ja nauraa!
Tarinat

Sami Hedberg: Muista liikkua, syödä oikein – ja nauraa!

Sami Hedberg
Sami Hedberg
Kuva: Enna Rautiainen

Pohjan hyvälle huumorintajulleni sain jo lapsuudenkodissani. Meillä asioihin on aina suhtauduttu rennosti ja hauskalla tavalla, ja vanhemmiltani olen oppinut tavan ajatella positiivisesti.

Huumori on tärkeää, ja nauramisen on ihan tieteellisestikin osoitettu tekevän ihmiselle hyvää – se vaikuttaa positiivisesti sekä kehoon että mieleen. Työni fokus on usein siinä, että saan ihmiset nauramaan, ja siinä onnistuessani tulen itsekin hyvälle tuulelle. Kunnon naurunremakka ja iloinen tunnelma ovat niitä asioita, joiden vuoksi tätä työtä teen. Muutenkin yritän suhtautua elämään ja sen tuomiin asioihin myönteisesti. Tilanteet voi nähdä joko positiivisessa tai negatiivisessa valossa, ja usein asenne ratkaisee paljolti sen, miltä elämä maistuu. En ymmärrä ihmisiä, jotka tekevät asioihinsa ongelmia ennen kuin niitä edes on näkyvissä. Olen sitä mieltä, että aina kannattaa murehtia vasta sitten, kun on ihan pakko. Siihen asti pyrin ajattelemaan, että kyllä kaikki järjestyy. Jos heti on valmis menettämään kaiken toivon, luovuttaa aivan liian nopeasti.

Ennakkoluulojen sijaan haluan antaa jokaiselle mahdollisuuden ja ajattelen automaattisesti, että tyyppi on mukava, ellei sitten toisin todisteta.

Hyvinvointiin liittyy paljon asioita, ja on selvää, että esimerkiksi liikunnalla on terveydelle suuri merkitys. Itse pidän kovasti luonnossa liikkumisesta. Tällä hetkellä harrastan koripalloa sekä golfia ja kävelen usein kotisaarellani Lauttasaaressa pitkiä lenkkejä pitkin rantoja. Liikunnan iloa pitäisi jokaisen päästä kokemaan, ja yksi hyvä tapa aloittaa voi olla vaikkapa tänäkin kesänä Kuopiossa ja Vierumäellä järjestettävä Pullukka Run. Se on kerrassaan mahtava urheilutapahtuma, johon aivan kaiken ikäiset ja kokoiset ihmiset voivat osallistua ja kohdata liikunnan rennoin mielin sekä huumorin kautta. Tapahtuman luonteesta kertoo paljon se, että muun muassa puolimaratonin ja lasten maratonin lisäksi mukana on myös hupisarja, jossa päivän parhaiten pukeutunut liikkuja saa palkinnon.

Työ ja vapaa-aika tasapainossa

Liikunnalla ja oikeanlaisella ruokavaliolla on iso merkitys, mutta myös levolle täytyy antaa tarpeeksi aikaa. Olen huomannut, että omassa ammatissani voi helposti lähteä väärille urille. Minulla ei ole niin sanottua normaalia päivätyötä, vaan teen useita tuotantoja ja esimerkiksi stand up -keikkoja päällekkäin, jolloin työtä tulee helposti tehtyä liikaa. Pitkän työputken jälkeen raivaan usein päämäärätietoisesti kalenteristani tilaa ja lomailen jopa kuukaudenkin yhtä soittoa. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin tajuaa, miten tärkeää vapaa-ajan ja työn sopiva yhdistäminen on.

Lue myös: Hjalliksen lomareissu sai ikävän käänteen – päättyi sydänkohtaukseen

Hyvinvoinnin kannalta pidän itse merkityksellisenä myös sitä, miten kohtaan eri ihmiset. Ennakkoluulojen sijaan haluan antaa jokaiselle mahdollisuuden ja ajattelen automaattisesti, että tyyppi on mukava, ellei sitten toisin todisteta. Seurueessa koetan aina pitää yllä hyvää fiilistä ja saada eri tilanteista huumoria irti. Aina ei kuitenkaan kenenkään tarvitse olla hyvällä tuulella. Joskus vaan on huonompi päivä, ja sekin on ihan okei.

Sami Hedberg on suomalainen stand up -koomikko ja näyttelijä, joka pitää paitsi hyvästä ruoasta, myös luonnossa liikkumisesta ja ennen kaikkea kunnon nauruista. Lisää Pullukka Runista: pullukka.com

Next article