Skip to main content
Etusivu » Hyvinvointi » Kodinhoito – sijoitus hyvään arkeen
Sponsoroitu

Räätälöidyillä kodinhoitopalveluilla ylläpidetään kodin peruspuhtautta, hyvää sisäilman laatua ja asukkaiden hyvinvointia. Siistissä kodissa on ilo elää.

Unelmaworks Oy:n toimitusjohtaja Johanna Mykkänen on pitkän linjan siivousalan yrittäjä. Puhdasta kotia hoidetaan säännöllisellä siivouksella asiakkaan tarpeiden mukaan.

– Viikkosiivous on meidän palveluissa suosituin. Asiakaskäynnillä kartoitamme tarpeet, mikä on käyntien tiheys, onko erityistoiveita, kuten petivaatteiden vaihtoa, uunin pesu vai puhdistetaanko sauna. Viikkosiivoukseen kuuluvat vain pinnat, joihin kiipeämättä yletytään, Mykkänen kertoo.

Räätälöinneissä on varaa valita. Vaate ja kodintekstiilihuolto, kuten paitojen silitys, pyykinpesu, verhojen ripustus, kasvien kastelu ovat kodinhoidon perustöitä.

Kylpyhuoneiden mikrobilika

Märkätilojen ylläpitosiivoukselle estetäänmikrobilika. Suihkun käytön jälkeen lattia ja suihkuseinä kuivataan lastalla ja tila tuuletetaan, että kosteus ja lämpö kulkeutuvat pois.

Kylpyhuoneen kaakelit ja saumat on puhdistettava perusteellisesti vuosittain. Mikrobilika ei näy silmällä. Kaakelipinta kerää yllättävän paljon kalkkia, likaa, saippuajäämiä ja pölyä. Pesuvälineinä ovat harjat tai pesusienet sekä kaakelipintoihin soveltuvat pesuaineet. Viikkosiivouksen yhteydessä suihkuseinä pestään aina.

Suursiivous

Mykkäsen mukaan kodin suursiivouksella varmistetaan myös sisäilman laatu. Kaksi kertaa vuodessa tehtävät suursiivoukset ovat hyvää kodinhoitoa.

– Ilmavirrat kuljettavat puhtaassakin huoneistossa olevaa yläpölyä paikasta toiseen. Ilmanvaihtoventtiilien, ovikarmien, listojen, kaappien ja hyllyjen ylätason pölyjen pyyhinnät raikastavat sisäilmaa. Paloturvallisuutta lisäävät jääkaappien ja muiden sähkölaitteiden taakse kertyneiden pölyjen puhdistus.

Suursiivoukset sopivat kausittaisten ikkunanpesujen yhteyteen.

Iäkkäille helsinkiläisille kodinhoitoa arvonlisäverotta

Ikäihmisten kotona asumista tuetaan huojennuksin. Arvonlisäverottomaan palveluun ovat oikeutettuja kaikki helsinkiläiset, jotka iän, sairauden tai vamman vuoksi eivät itse selviydy jokapäiväisistä askareista.

– Työn laadusta vastaa meidän 15 pitkäaikaista työntekijää. Kiitosta asiakkailta on tullut luottosiivoojan ystävällisyydestä, hyvästä työnjäljestä ja joustavasta palvelusta. Kotisiivous on satsaus omaan ja perheen hyvinvointiin, Mykkänen toteaa.

Apua kodin puhtaanapitoon ja jokapäiväisiin arkareisiin

Next article