Skip to main content
Etusivu » Hyvinvointi » Joulumuorin seitsemän salaisuutta – Vinkit viisaaseen joulunviettoon
Joulu

Joulumuorin seitsemän salaisuutta – Vinkit viisaaseen joulunviettoon

Kuva: Unsplash

Jokin aika sitten Joulumuori huolestui huomatessaan Joulupukin nutun käyneen ahtaaksi. Saumojen ratkeileminen ei ollut ihme: kuormittavan vuorotyön ja lyhyiden unien lisäksi Pukin ammatin huippusesonki tulvii tuhteja herkkuja.

Aihe kiusasi Pukkia, sillä eräs tahditon tonttu valitti, miten vaikeaa nykyään on saada rekeä tasapainoon. Auttaakseen Joulupukkia jatkamaan työtään Muori otti selvää tutkituista keinoista parantaa paitsi Pukin myös koko Korvatunturin työyhteisön hyvinvointia. Jaamme nyt yksinoikeudella Joulumuorin vinkit siihen, miten nauttia juhlakaudesta täysipainoisesti välttäen samalla ylensyönnin epämukavuus.

1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Kauppaan lähtiessä Muori laatii useamman päivän ateriasuunnitelman ja listaa kaiken tarvittavan. Ostoslista auttaa navigoimaan marketin käytävillä keskittyen siihen, mitä todella tarvitaan. 

2. Kasviksissa enemmän on enemmän

Muori täyttää ostoskärryn kauden kasviksilla. Mitä enemmän kotona on näitä raikkaita herkkuja, sitä enemmän niitä myös syödään. 

3. Makeassa laatu korvaa määrän

Joulumuori myöntää olevansa Pukin lailla perso makealle. Karkkihyllyllä hänen valintojaan ohjaavatkin kaksi periaatetta: valitse vain muutamaa laatua ja suosi pieniä pakkauksia. 

4. Mitä näkee, sitä syö

Kun syötävää on käden ulottuvilla, sitä takuulla napsii tuon tuosta. Muori korvaakin nykyään konvehtilajitelmansa värikkäillä hedelmillä ja rouskuvilla pähkinöillä. Oiva tapa tankata huomaamatta lisävitamiineja vuoden pimeimpänä aikana!

5. Ateria helposti hallintaan

Ateria rakentuu tasapainoiseksi, kun täyttää puolet lautasesta kasviksilla ja annostelee vasta sitten muuta ruokaa. 

6. Suurempi nautinto vähemmästä

Pukki ja Muori tapasivat ennen lukea lasten kirjeitä syönnin lomassa ja tulivat huomaamattaan syöneeksi liikaa. Nykyään Korvatunturin ateriat nautitaan ajan kanssa makuihin keskittyen. 

7. Yhdessä oleminen

Vaikka hyvä ruoka on yksi joulun kohokohdista, Joulumuori tietää, että virkistävä kävely ulkona, joululaulujen kuunteleminen ja muiden seurasta nauttiminen saavat jouluherkut maistumaan vieläkin paremmilta. 

Lopuksi Muori toteaa, ettei ratkaisevaa ole se, mitä laittaa suuhun joulun ja loppiaisen välillä, vaan mitä syö loppiaisen ja joulun välillä.

Korvatunturin väki toivottaa rentouttavaa joulun aikaa ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle!

Muokattu kirjoittajien CHRODIS PLUS -hankkeessa tuottamasta alkuperäistekstistä.

Next article