Skip to main content
Etusivu » Hyvinvointi » Ella Kanninen: Hyvinvointi kumpuaa levollisesta mielestä
Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Ella Kanninen: Hyvinvointi kumpuaa levollisesta mielestä

Ella Kanniselle hyvinvointi on henkisten ja fyysisten tekijöiden tasa-arvoa – kombinaatio monista tekijöistä. Kuvat: Anne Hämäläinen / Yle

Tuttu ruutukasvo Ella Kanninen on oppinut olemaan stressaamatta turhasta. Hyvinvointia rakentavat myös säännöllinen ruokarytmi ja liikunta raittiissa ilmassa.

Jos toimittaja Ella Kannista pitäisi kuvailla sääilmiönä, hän olisi kuin tuulahdus raikasta ilmaa yhdistettynä Italian aurinkoon. Häneen kiteytyy hyvinvointia, joka on huokunut katsojille jo vuosien ajan erilaisten matkailuohjelmien ja juontotöiden kautta. Tällä hetkellä hän toimii juontajana Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa.  

Katsojille 30 minuutin ohjelmasta näkyy vain osa kokonaisuutta, sillä työ on kokopäivähommaa. Tämän lisäksi kiirettä arkeen tuovat muut puhe- ja juontokeikat ja harrastavan lapsiperheen lukuisat menot.

– Normiarki on kamppailua ajan riittämättömyyden kanssa, kuten valtaosalla lapsiperheissä. Olen oppinut joustavuutta ja aikataulullisiin haasteisiin suhtaudun levollisin mielin, että tätä se elämä nyt on. Nykyään pystyn hallitsemaan stressitasojani paremmin kuin nuorena, Kanninen toteaa.

Kotona voi olla liikaa kissankarvoja, lounaaksi vaikka nakkeja ja asiat riittävän tolallaan.

– Vuodet Italiassa auttoivat suhteuttamaan asioita, sillä aina tapahtui jotain yllättävää. Nyt stressin keskellä pysähdyn miettimään, että onko tämä nyt maailmanloppu. Ja ei se koskaan ole ollut.

Säännölliset ruoka-ajat ja raitis ilma

Hoikan ja pitkänhuiskean Kannisen ruoka- ja liikuntafilosofia mietityttänee monia, ainakin Googlen algoritmien mukaan paino ja pituus kiinnostavat. Puretaan siis tämä arvoitus: onko dieettejä, himoliikuntaa tai jotain muuta salaista asetta? 

– Italian aika juurrutti säännölliset ruoka-ajat, joista ei tingitä. Aamiainen, lounas ja illallinen rytmittävät päivää kuin kello ja pitävät vireystason hyvänä. Säännöllisyys estää myös annoskokojen kasvun tai karkkihimot. En tarkkaile painoani, vaan tunnen housun vyötärössä jos on tullut humputeltua liikaa. En esimerkiksi ole koskaan ollut dieetillä, Kanninen sanoo.

Ruokailun ohelle tärkeäksi nousee ulkoilu.

– Kävelen raittiissa ilmassa ja harrastan säännöllisesti ratsastusta, joka on suuri intohimoni. Eläimet ovat minulle todella tärkeitä.

– Tämän lisäksi pitäisi nyt 46-vuotiaana alkaa kehittää voimaa, mutta tässä tapauksessa laiskuus on toistaiseksi vienyt voiton, Kanninen nauraa.

Kanniselle hyvinvointi on sekä henkisten että fyysisten tekijöiden tasa-arvoa, kombinaatio monista tekijöistä.

– Olen huomannut, että hyvinvoinnin kriteerit vaihtelevat iän mukaan. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän hyvinvointia tulee myös siitä, että läheiset voivat hyvin.

Ella Kannisen kolme vinkkiä hyvinvointiin:
1. Säännölliset ruoka-ajat
2. Ulkoilu raittiissa ilmassa
3. Joustavuuden lisääminen stressaavissa tilanteissa

Next article