Etusivu » Hyvinvointi » Elämäntaparemontin tehnyt matkailu- ja hyvinvointibloggaaja Veera Bianca: ”Sain elämäni takaisin”
Elämäntapamuutos

Elämäntaparemontin tehnyt matkailu- ja hyvinvointibloggaaja Veera Bianca: ”Sain elämäni takaisin”

veera-bianca-matka-hyvinvointi-bloggaaja-olet-mitä-syöt-paino-laihdutus
veera-bianca-matka-hyvinvointi-bloggaaja-olet-mitä-syöt-paino-laihdutus
Veera Bianca sai sysäyksen elämäntapamuutokselleen Olet mitä syöt -ohjelmassa. Tänä päivänä 30 kiloa kevyempänä hän kokee olevansa oma itsensä. Kuvat: Anna-Katri Räihä

Vuosi sitten televisiossa nähty Olet mitä syöt -ohjelma mullisti matkailu- ja hyvinvointibloggaaja Veera Biancan elämän. Lukemattomien epäonnistuneiden dieettien ja syömishäiriöisen käyttäytymisen jälkeen hän opetteli ja löysi itselleen sopivan tavan syödä.

– Matkailubloggaajana reissasin jatkuvasti ympäri maailmaa. Söin mitä sattuu ja nautin istumisesta hotellien viinibaareissa. Kun sydämeni murtui, lohdutin itseäni jäätelöllä. Painoa kertyi jatkuvasti lisää.

Veera kokeili kaikki mahdolliset dieetit kaalisoppakuurista ketoiluun ja noudatti hetken aikaa myös vegaanista ruokavaliota.

Ajatus siitä, että voin auttaa muita ihmisiä pääsemään oman muutosmatkansa alkuun, tuntuu valtavan hyvältä.

– Vegaaninen ruokavalio sopii monille, mutta minulla se johti ruoka-aineiden liialliseen rajoittamiseen ja ortoreksisen kaltaiseen syömiseen. Kaikkien rajoitusten jälkeen sorruin ahmimiseen, Veera Bianca muistelee.

Liikunnan suhteen hän oli tehnyt satunnaisia sali- ja personal trainer -kokeiluja vuoden 2008 jälkeen, jolloin hän joutui ratsastusonnettomuuteen ja mursi selkärankansa.

– Koin vihaa ja pelkoa liikuntaa kohtaan. Vuosi sitten, kun makasin Balilla sairaalan teho-osastolla jonkin mystisen tulehduksen kourissa, en voinut kuvitellakaan nousevani takaisin hevosen selkään tai nauttivani sauvakävelylenkeistä, kuten nyt.

”Haavoittuvin osa minua”

– Vaikka olen aina ollut avoin sosiaalisessa mediassa, painostani en ole halunnut puhua, sillä se on herkin ja haavoittuvin osa minua. Sitten tuli puhelu, jossa kysyttiin, lähtisinkö Olet mitä syöt -ohjelmaan. Vaikka puhelu aluksi vähän järkyttikin, se tuli juuri oikeaan hetkeen, sillä olin lopen kyllästynyt olooni ja siihen, että kengännauhojen sitominenkin sai hien kirpoamaan otsalle.

Lääkäri Pippa Laukan ohjeistamana Veera Bianca opetteli itselleen sopivan, terveellisen ja järkevän tavan syödä.

– Ymmärsin, että voin laihtua näkemättä nälkää. Mitä syvemmin perehdyin syömiseen ja terveelliseen ruokailuun, sitä enemmän kiinnostuin aiheesta. Etsin tietoa netistä ja kirjoista, ja lopulta ilmoitin itseni ravintovalmentajakoulutukseen.

Tällä hetkellä Veera Bianca on 30 kiloa kevyempi kuin vuosi sitten. Hän sanoo olevansa viimein oma itsensä.

– Minua ei satu mihinkään ja saan kengät jalkaan ja nauhat solmittua, hän naurahtaa.

– Jaksan myös liikkua, harrastaa ja tehdä asioita, ja olen paljon tyytyväisempi peilikuvaani. Sain ohjelmasta ja Pipalta elämäni takaisin.

Hän iloitsee myös siitä, että voi bloginsa kautta toimia inspiraation lähteenä seuraajilleen.

– Matkani seuraaminen on saanut monet lukijat pohtimaan omaa terveyttään ja sen eteen tekemiään valintoja. Ajatus siitä, että voin auttaa muita ihmisiä pääsemään oman muutosmatkansa alkuun, tuntuu valtavan hyvältä.

Seuraa Veeraa somessa:
• Blogi: veerabianca.com
• Instagram: @veerabianca

Next article