Skip to main content
Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » Valtteri Sandberg: “Ihosta huolehtiminen merkitsee minulle paljon”
Ihonhoito

Valtteri Sandberg: ”Ihosta huolehtiminen merkitsee minulle paljon”

Iho-ongelmista kärsinyt, sosiaalisen median vaikuttaja Valtteri Sandberg. Kuva: Johanna Lind

Erilaiset iho-ongelmat voivat vaikuttaa merkittävästi itsetuntoon sekä aiheuttaa fyysistä epämukavuutta ja kipua. Nykyään erilaisista ihotyypeistä ja jokaiselle itselleen sopivasta ihonhoidosta onneksi puhutaan enemmän kuin koskaan. Näistä asioista puhuu myös sosiaalisen median vaikuttaja Valtteri Sandberg.


Millainen historia sinulla on ihosi kanssa ja oletko kärsinyt joistain iho-ongelmista?

– Minulla akne alkoi yläasteella. Se oli todella paha useamman vuoden, oikeastaan koko yläasteajan. Sillon sitä yritti – heikolla menestyksellä – itse hoitaa. Vuosien varrella on oppinut todella paljon ihon hoitamisesta.

Mitä ihosta huolehtiminen merkitsee sinulle?

– Ihosta huolehtiminen merkitsee minulle paljon: se on itsestä huolehtimisen muoto. Ne hetket iltaisin, kun voi rauhoittua ja hoitaa omaa ihoa pitkän kaavan kautta ovat tietynlaista maadoittumista ja vaikkei sitä aina ajattelekaan niin, se on itselleen välittämisen ja rakkauden osoittamista.

Miten ihosi terveys on vaikuttanut muuhun hyvinvointiisi?

– Silloin tällöin saattaa olla fyysisesti todella kipeitä finnejä, mutta totta kai henkiseen hyvinvointiin ja itsetuntoon se on vaikuttanut. Etenkin nuorempana se oli todella hankalaa. Olen oppinut elämään aknen kanssa, mutta voi se edelleen välillä aiheuttaa pieniä itsetunto-ongelmia. Pitää kuitenkin muistaa, että se on vain ihoa.

Millainen ihonhoitorutiinisi on kesäisin?

– Kesällä ihonhoitorutiinini keskiössä on auringolta suojautuminen, joka on hyvä aloittaa jo varhain keväällä ja jatkaa pitkälle syksyyn. Öljypohjainen puhdistustuote irroittaa arunkosuojavoiteen, meikin ja lian vaivattomasti ja vesipohjainen puhdistustuote varmistaa, että iholle ei varmasti jää mitään ylimääräistä. Kesäihonhoidossa centella asiatica eli rohtosammakonputki on erinomainen raaka-aine, koska se rauhoittaa ihoa, vähentää punoitusta ja auttaa myös mahdollisten pintatulehdusten kanssa.

Mitä haluat sanoa iho-ongelmien kanssa kamppaileville?

– Sosiaalisen median aikakautena kuvamme siitä, millainen iho muilla ihmisillä on saattaa vääristyä tosi paljon. Vaikka ei pitäisi vertailla, on luonnollista, että niin tekee. Sosiaalisessa mediassa käytetään paljon filttereitä eikä videokuvankaan kautta välity, millainen jonkun ihon kunto todella on. En halua puhua hyvästä ja huonosta ihosta, koska kaikki ihot ovat hyviä.

Seuraa Valtteria Instagramissa ja Tiktokissa @valtterisandberg

Yeppon suosituimmat ja myydyimmät korealaisen kosmetiikan tuotteet

Next article