Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » Rakkautta ja hellää hoitoa talvi-iholle – 7 vinkkiä
Ihonhoito

Rakkautta ja hellää hoitoa talvi-iholle – 7 vinkkiä

talvi
talvi
Talvella ihonhoitotuotteet voivat olla koostumukseltaan täyteläisempiä ja niitä kannattaa kerrostaa. Kuva: Pexels

Kylmä vuodenaika on iholle stressaava. Talvella tärkeintä onkin hoitaa ihon kosteustasapainoa sekä suojata iho kuivalta ja kylmältä.

1. 

Puhdista iho oikein – talveen sopii kaksoispuhdistus, jossa iho puhdistetaan ensin öljyllä ja sitten kevyemmällä puhdistusaineella. Vältä ihon käsittelyssä liian kuumaa vettä, sillä se liuottaa ihon luonnollisia suojalipidejä.

2. 

Vaihda voiteet runsaampiin. Täyteläiset koostumukset paikkaavat ihon omien rasvamaisten aineiden puutteita ja ehkäisevät kosteuden haihtumista. Ne antavat myös suojaa kylmää ja viimaa vastaan.

3. 

Kerrosta tuotteita käyttämällä kasvovoiteiden tukena hoitoseerumeita ja -öljyjä. Talvella ensimmäinen tuote kannattaa levittää kasvovedestä vielä hieman kostealle iholle – näin kosteus sitoutuu ihoon paremmin.

4. 

Kun iho talvella rutisee kuivuuttaan tai näyttää valjulta, kosteusnaamio tuo nopean avun. Kun kosteusnaamion jättää ihoon yön ajaksi, iho uhkuu aamulla runsautta ja kosteutta.

5. 

Ihon pinnalle kertyvä, hilseilevä solukko estää hoitotuotteiden imeytymisen ja tekee ihosta kuivan näköisen. Kuori iho mieluummin kevyesti ja usein kuin voimakkaasti ja harvoin. Hyviä ovat esimerkiksi entsymaattiset, rakeettomat koostumukset.

6. 

Kun kasvoja kiristelee, suihkuttele päivän mittaan niille kosteuttavaa hoitosuihketta. Suihkeet sopivat myös meikin päälle ja antavat iholle kauniin hehkun.

7. 

Nyt jos koskaan kannattaa käydä kosmetologilla! Koulutettu ammattilainen osaa arvioida ihon tilan, tehdä sitä tasapainottavan hoidon ja koostaa täydellisen kotihoitorutiinin.

Juttuun haastattelun antoi SKY-kosmetologi Anu Herrala. 

Next article