Skip to main content
Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » Raili Hulkkonen ja raikkaan ihon salaisuus
Ihonhoito

Raili Hulkkonen ja raikkaan ihon salaisuus

Moni asia on muuttunut ihonhoidossa vuosien varrella, mutta Raili Hulkkosen ihonhoitorutiinit ovat olleet samat jo pitkään. Kuvat: Sakari Majantie & Unsplash

Raili Hulkkosella on kokemusta kauneudenhoitoalan huipulta jo 56 vuoden ajalta. Legendaarinen meikkitaiteilija kertoo, mitä ihonhoidossa kannattaa huomioida erityisesti kesällä.

Raili Hulkkonen päätyi kauneudenhoitoalalle sattumalta. Hän kertoo olleensa aina liikunnallinen, joten hän haaveili ammatista, jossa voisi yhdistää liikunnan ja hoitoalan.

– Sitten kohtalo puuttui peliin ja pääsinkin kosmetologikouluun, Hulkkonen nauraa.

Minulle raikkaus on tärkeämpää kuin rypyttömyys.

Sattuma oli onnekas, sillä Hulkkonen on saanut työltään valtavasti. Hän muistelee lämmöllä kaukaisiin maihin suuntautuneita kuvausmatkoja.

– Puhalsimme koko työryhmä yhteen hiileen, jotta lopputuloksena oli mahdollisimman upeat kuvat.

Iho kaipaa hoitoa ja hemmottelua

Moni asia ihonhoidossa on muuttunut vuosien varrella. 80-luvulla voiteet olivat paksuja, mutta nykyään ihonhoitotuotteet ovat ohuita ja niitä kerrostetaan päällekkäin.

Meikkitaiteilijan omat ihonhoitorutiinit ovat olleet samoja jo pitkään. Hän käyttää meikkivoiteen alla hoitonestettä, seerumia, päivävoidetta ja silmänympärysvoidetta. Kasvojen puhdistus hoituu puhdistusmaidolla ja kasvovedellä, joiden Hulkkonen muistuttaa olevan ”naimisissa keskenään.”

– Pidän siitä, että iho on hoidettu, sillä silloin se on yleensä kirkkaampi ja raikkaampi. Minulle se on tärkeämpää kuin rypyttömyys.

Iho veltostuu iän myötä, kun kollageenituotanto vähenee. Tulee pigmenttimuutoksia ja ryppyjä. Ihossa tapahtuviin muutoksiin vaikuttavat myös uv-säteily, elämäntavat, geenit ja ilmasto.

– Näihin kannattaa kiinnittää huomiota, samoin kuin ruokavalioon, Hulkkonen sanoo ja lisää, että 40-vuotiaana olisi hyvä siirtyä käyttämään anti-age-ihonhoitotuotteita.

Hulkkonen kannustaa käymään kosmetologilla ihon tarpeen mukaan. Jos iho on kuiva, kolmen-neljän kerran hoitosarja voi olla avuksi. Hän kehuu nykyajan laitehoitoja tehokkaiksi, vaikka hänen oma suosikkinsa on perinteinen kasvohoito.

– Käsillä tehtävä kasvohieronta tuntuu niin ihanalta, mutta se ei pelkästään ole riittävän tehokas tämän ikäiselle.

Moni asia on muuttunut ihonhoidossa vuosien varrella, mutta Raili Hulkkosen ihonhoitorutiinit ovat olleet samat jo pitkään. Kuvat: Sakari Majantie & Unsplash

Next article