Skip to main content
Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » Metti Forssell: ”Panostan ihonhoitoon aamuin illoin”
Ihonhoito

Metti Forssell: ”Panostan ihonhoitoon aamuin illoin”

Bloggaaja Metti Forssell pitää hyvää huolta ihostaan. Ihonhoidon perus- pilareina toimivat puhdistus ja kosteutus. Kuvat: Pexels ja Niki Strbian

Voidakseen hyvin iho kaipaa muutakin kuin vain oikeanlaiset hoitotuotteet – olennaisia ovat myös terveelliset elämäntavat kuten monipuolinen ruokavalio, riittävä uni sekä liikunta.

Oikein hoidettu iho pysyy terveenä ja näyttää hyvältä kaiken ikäisenä. Ihonhoidon perusta on aina huolellinen puhdistus, sillä hoitotuotteiden tehoaineet imeytyvät kunnolla vain puhtaaseen ihoon. Muotibloggaaja Metti Forssellille raikas ja hyvinvoiva iho on kauneuden kulmakivi.

– Jos iho voi hyvin, ei meikkiä tarvitse kuin vähän tai ei lainkaan – siksi panostan kunnolla ihonhoitoon aamuin illoin. 

Kahden pienen lapsen äiti rakastaa ihonhoitorutiineitaan muutenkin kuin vain ihon hyvinvoinnin kannalta.

– Levittäessäni iholleni monta kerrosta eri hoitotuotteita pääsen samalla rentoutumaan. Huolelliset ihonhoitorutiinit ovat oma kiireetön hetkeni arjen keskellä, Forssell sanoo. 

Ihon kuntoon vaikuttavat Forssellin mukaan sopivien ihonhoitotuotteiden lisäksi terveelliset elämäntavat, kuten raittiissa ilmassa liikkuminen, riittävä uni ja monipuolinen ruokavalio.

– Terve iho on näiden kaikkien summa. Itse syön paljon hyviä öljyjä sisältävää kalaa, pähkinöitä, avokadoa ja muita kasviksia sekä marjoja. Ihoni reagoi saman tien esimerkiksi satunnaisesti nauttimaani rasvaisempaan ruokaan.

Aurinkoa iholle purkista

Oman ihonhoitonsa peruspilareina Forssell pitää huolellista puhdistamista ja kosteutusta.

– Käytän kuivan ihoni puhdistuksessa öljypohjaisia tuotteita etenkin talvella, ja kosteutusta janoinen ihoni kaipaa vuoden ympäri. Keväällä auringon tullessa esiin kaivan suojakertoimen sisältävät voiteet esiin jo hyvissä ajoin.

Vuodet ovat opettaneet suojautumaan auringon haitallisilta säteiltä.

– Olin aiemmin melkoinen auringonpalvoja, mutta nykyään olen varovaisempi enkä enää juurikaan harrasta auringonottamista sanan varsinaisessa merkityksessä. En enää koe auringossa oleiluun tarvetta eikä minulla toisaalta olisi siihen aikaakaan, Forssell toteaa.

Päivettyneestä ihosta pitävä Forssell puhuu turvallisen rusketuksen puolesta. Hyvällä itseruskettavalla saa nopeasti kauniin ja tasaisen päivetyksen.

– Viime vuosina entisestään monipuolistunut itseruskettavien tuotteiden valikoima on vaahtoineen, voiteineen, vesineen ja suihkeineen hyvin laaja, ja eri ihotyypeille on paljon vaihtoehtoja. 

Kesän Forssell aikoo perheineen viettää pääasiassa mökillä, jossa on juuri valmistunut remontti.

– Toivottavasti kesä on pitkä ja aurinkoinen. Näin poikkeustilanteessa on suuri onni, että on kesäpaikka, jonne pääsemme perheen kanssa yhdessä vaihtamaan maisemaa.

Next article