Skip to main content
Etusivu » Tulevaisuuden terveydenhoito » Yksilöllinen lääkejakelu lisää turvallisuutta
Sponsoroitu

Lääkejakelu osastolla on vaativa tehtävä, jossa ei saa tapahtua erehdyksiä. Suljetussa lääkekierrossa inhimillisten virheiden määrä pienenee merkittävästi.

– Perinteisesti osastolle on tuotu lääkkeet purkeissa, vaikka tarve olisi vain yhdelle tabletille. Nyt lääkkeet toimitetaan yksittäispakattuina potilaskohtaisessa nipussa. Välivarastoinnin tarve vähenee eivätkä lääkkeet pääse vanhenemaan. Yksittäispakattu avaamaton lääke voidaan myös palauttaa apteekkiin eikä lääkkeitä tarvitse heittää roskiin. Tästä tulee merkittävä säästö vuositasolla, kertoo Mekalasi Oy:n myyntipäällikkö Hannu Eloranta.

– Sekä potilas että annettava lääke tunnistetaan viivakoodilla. Näin jää jälki, mitä lääkettä on oikeasti annettu. Jokaisessa yksittäispakatussa pussissa on yksilöllinen tunniste, jolloin lääkettä voidaan seurata koko ketjun ajan, Eloranta jatkaa.

Skaalautuva automaatiojärjestelmä joustaa

Modulaarisen unit-dose -järjestelmän kapasiteettia on helppo kasvattaa. Annospakkausten (unit-dose) tuotanto voidaan järjestää keskitetysti, potilasannosten teko ja jakelu voivat olla yhdessä tai useammassa paikassa. Modulaarisuus tarjoaa vikasietoisuutta ja turvaa lääkehuoltoa myös häiriötilanteissa.

Mekalasi Oy tarjoaa unit-dose -järjestelmien, sairaalan putkipostien ja itsenäisten robottikulkijoiden lisäksi myös muita terveydenhuollon ratkaisuja.

– Suurin etu asiakkaillemme on tiivis yhteistyömme kumppaneiden kanssa, eri järjestelmät saadaan toimimaan yhdessä. Esimerkiksi unit-dose -järjestelmä kerää potilaan lääkityksen suoraan putkipostiin tai lataa ne robotin kuljetuslaatikkoon. Kun lastaus on tehty, logistiikkarobotti lähtee suoraan viemään tarvittavat lääkkeet kohteeseen. Eri järjestelmien integrointi säästää manuaalista työaikaa, sanoo Eloranta.

Mekalasi Oy on merkittävä sairaala- ja laboratorioautomaation integraattori

  • Automaatio ja ohjelmisto integroidaan osaksi sairaalan ja apteekin ohjelmistoja, jolloin lääkehoito voidaan toteuttaa katkeamattomana prosessina.
  • Modulaarisuus, skaalautuvuus ja vikasietoisuus lisäävät toimintavarmuutta ja mahdollistavat järjestelmän kasvattamisen tarpeen mukaan.

Järjestelmä tuo merkittäviä kustannussäästöjä
ja vähennetää virheitä


Next article