Etusivu » Kultaiset vuodet » Evondos-lääkeannostelurobotti varmistaa kotilääkehoidon turvallisuuden
Sponsoroitu

Lääkkeiden ottaminen ei ole enää potilaan oman muistin varassa – robotti pitää huolen, että asiakas ottaa valmiiksi annostellut lääkkeet ajallaan.

Hilkka ja Juha Nikanderin 95-vuotias äiti sai käyttöönsä Evondos-lääkeannostelurobotin muutama vuosi sitten asuessaan yksin kotona. Sitä ennen sisarukset olivat harmikseen huomanneet monia puutoksia lääkkeiden ottamisessa.

– Äiti oli vahingossa ottanut lääkkeet väärään aikaan tai unohtanut ne kokonaan. Löysimme myös lattialle pudonneita lääkkeitä, Juha Nikander kertoo.  

Evondos-lääkeannostelurobotti poisti Nikanderin mukaan kaikki ongelmat kertaheitolla. 

– Äidin lääkitystä ei tarvinnut enää robotin jälkeen miettiä. 

Nikanderit suosittelevat lämpimästi robottia kaikille, joilla on sairauden, alentuneen kuulon tai näön vuoksi haasteita ottaa lääkkeitä dosetista tai lääkepurkista.

– Virheellisestä lääkeannostelusta voi koitua myös epäedullisia terveysvaikutuksia, Hilkka Nikander muistuttaa.

”Lääkkeiden ottamista on mahdollista seurata myös puhelimesta”

Kotihoidon asiakkaiden lääkehoito on usein joko potilaan oman muistin tai hoitajien aikataulujen varassa. Evondos-palvelu varmistaa lääkehoidon turvallisuuden, sillä se ohjaa kotihoidon asiakkaan ottamaan oikean lääkkeen oikeana annoksena – ja oikeaan aikaan. Palvelu käyttää apteekin tarjoamaa koneellista annosjakelua. 

– Lääkkeet ovat robotissa apteekin annostelemissa pusseissa, jolloin lääkkeitä on aina oikea määrä, Juha Nikander sanoo. 

Jos lääke jää ottamatta, robotti siirtää lääkeannoksen lukittuun lääkesäiliöön, jotta lääketurvallisuus voidaan turvata. Hilkka Nikander pitää tätä tärkeänä asiana. 

– Evondos ilmoittaa ottamatta jääneistä lääkkeistä tekstiviestillä hoito-organisaatiolle. Lääkkeiden ottamista on mahdollista seurata myös puhelimen apilla tai internetselaimen kautta.

Evondos-palvelu on käytössä yli 200 kotihoitoa tarjoavassa organisaatiossa Pohjoismaissa

Next article