Skip to main content
Etusivu » Kultaiset vuodet » Anna lapsille tulevaisuus – testamenttilahjoitus Pelastakaa Lapsille
Sponsoroitu

Sofia Rindmar

avainasiakasvastaava, Pelastakaa Lapset ry

Tekemällä testamenttilahjoituksen Pelastakaa Lapset -järjestölle varmistat, että autat niitä lapsia, jotka apua eniten tarvitsevat. 

Testamenttilahjoituksilla on suuri merkitys etenkin heikoimmassa asemassa oleville lapsille. Tekemällä testamentin Pelastakaa Lapsille annat monelle lapselle mahdollisuuden parempaan elämään.

– Lahjoitusten myötä nämä lapset voivat selviytyä ja pärjätä, vaikka heidän lähtökohtansa olisivat heikot. Tuen avulla he saavat mahdollisuuksia, jotka muuten jäisivät heidän ulottumattomiinsa, Pelastakaa Lapset ry:n avainasiakasvastaava Sofia Rindmar sanoo.

Kohdentamaton testamenttilahjoitus on vaihtoehtona hyvä, sillä se mahdollistaa lahjoituksen käytön siellä, missä tarve on suurin juuri sillä hetkellä. Testamenttilahjoitus on Rindmarin mukaan mahdollista myös kohdentaa juuri lahjoittajalle tärkeään työhön joko Suomessa tai kansainvälisesti. 

– Pelastakaa Lapset tarjoaa kattavaa neuvontaa testamentin laatimisen yhteydessä. Keskustelemalla järjestön kanssa varmistat, että tahtosi toteutuu ja lapset saavat lahjoituksesi myötä suurimman mahdollisen avun. 

Järjestöön voi ottaa yhteyttä kaikissa testamentin laatimiseen liittyvissä kysymyksissä. 

– Erityisissä kysymyksissä konsultoidaan tarvittaessa juristia, jotta lahjoittajan tahto toteutuu tarkasti, Rindmar jatkaa.

Tukea vähävaraisten perheiden lapsille Suomessa ja hätäapua katastrofialueille

Testamentilla voi lahjoittaa koko jäämistönsä tai prosenttiosuuden siitä, määrätyn rahasumman tai tietyn omaisuuserän, kuten asunto-osakkeet, kiinteistön tai arvopapereita. 

– Pelastakaa Lapset huolehtii kaikista järjestelyistä lahjoittajan poismenon jälkeen, jotta viimeinen tahto toteutuu. Myytävän omaisuuden realisoiminen rahaksi takaa, että lahjoitus käytetään tehokkaasti testamentin mukaisesti, Rindmar sanoo. 

Pelastakaa Lapset -järjestön työ testamenttilahjoitusten avulla on laaja-alaista ja vaikuttavaa. Rindmar kuvailee, että Suomessa järjestö jakaa harrastustukea vähävaraisten perheiden lapsille, tarjoaa tukihenkilöitä ja tukiperheitä sekä kouluttaa ja tukee sijaisperheitä.

– Kansainvälisesti järjestö tuo hätäapua katastrofialueille, auttaa äärimmäisessä köyhyydessä eläviä perheitä, suojelee lapsia väkivallalta ja ihmiskaupalta sekä auttaa lapsia pääsemään kouluun.

Kiinnostuitko testamenttilahjoituksesta?

Näin voit auttaa!

Next article