Skip to main content
Etusivu » Hyvinvointi » Kesä on raikkaiden makujen aikaa
Kesäterveys

Kesä on raikkaiden makujen aikaa

Kuvat: Unsplash

Mietin, millaista olisi elää maailmassa, jossa olisi aina kesäkuu. Näin tunnelmoi romanttisten tyttökirjojen luoja L. M. Montgomery yli sata vuotta sitten, ehkäpä juuri keskellä pimeää ja kylmää talvea. Ikuinen kesäkuu jää meille haaveeksi, mutta suloinen suvi on kuitenkin taas pitkän odotuksen jälkeen saapunut myös pohjolaan.

Kesällä on lupa nauttia. Lomalla kannattaa ottaa rennosti ja panostaa täysillä vapaa-aikaan, jotta saa akut kunnolla ladattua. Lokoisista lomapäivistä saa eniten irti, jos malttaa olla suorittamatta ja sen sijaan spontaanisti valita itselleen mieluista puuhaa. Myös lepääminen on sallittua, ja tyhjä kalenteri on panostus omaan hyvinvointiin! Kesä ja kesäkuukaudet ovatkin monelle parasta aikaa iloita elämästä – mukavasta tekemisestä, ystävien seurasta ja tietysti myös maistuvista kesäherkuista.  

Kesä on raikkaista mauista katettu

Suomessa kesäkeittiön kulmakiviä ovat grilliherkkujen lisäksi myös tuoreet kasvikset ja marjat.

Kesällä ruokapöytään katetaan ennen kaikkea raikkaita makuja ja kokataan ravitsevaa mutta kevyttä syötävää. Kuumassa keittiössä ei kukaan halua viettää pitkää aikaa, mutta onneksi ruoanlaittoon on myös helppoja ja nopeita vaihtoehtoja. Suomessa kesäkeittiön kulmakiviä ovat grilliherkkujen lisäksi myös tuoreet kasvikset ja marjat. Kesällä onkin huomattavasti helpompaa nauttia ravitsemussuositusten mukaisesti päivittäin vähintään puoli kiloa vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja. 

Täydellistä kesäruokaa ovat kylmät keitot – ne ovat paitsi maukkaita ja virkistäviä myös kevyitä ja helppoja valmistaa. Keiton voi surauttaa blenderillä valmiiksi jo edellisiltana ja jääkaappikylmän aterian napata aamulla kätevästi mukaan lounaaksi töihin tai piknikille. Kätevä kokoperheen välipala kuumallakin on smoothie, jonka teossa oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Suomen luonnosta löytyy suuri määrä ravintorikkaita kasveja, jotka tukevat monipuolisesti hyvinvointia. Kotimaisella superfoodilla terästetty smoothie onkin varsinainen terveyspommi. 

Jälkkäriksi kesäkuumalla maistuu tietysti jäätelö. Me suomalaiset syömmekin jäätelöä eniten koko Euroopassa! Myös jäätelö on helppo valmistaa blenderillä. Terveellisen ja superraikkaan vaihtoehdon saat, kun heität sekaan hieman marjoja ja hedelmiä. 

Next article