Skip to main content
Etusivu » Tulevaisuuden terveydenhoito » Turvallisuuden tunne on kaikki kaikessa
Sponsoroitu

Mitä tehdä, jos seniori lähtee yöllä vessaan, mutta eksyykin ulos? Seniortekin helppokäyttöiset ja kustannustehokkaat turvallisuusjärjestelmät takaavat jo yli 5 000 palvelutaloasukkaan turvallisuuden.

Turvallisuus on tunneasia: kun yhdelle riittää tieto siitä, että naapuri on lähellä, toinen kaipaa pidemmälle vietyjä turvajärjestelmiä. Vuodesta 2005 toiminut Seniortek tuottaa helppokäyttöisiä ja ihmisystävällisiä, nykyteknologiaa hyödyntäviä turvallisuusratkaisuja sekä palvelutalojen että kotona asuvien tarpeisiin.

– Tavoitteemme on lisätä kaikkien turvallisuutta asumismuodosta riippumatta. Kehittämämme järjestelmät ovat sellaisia, joita toivoisimme myös itsellemme, sanoo Seniortekin toimitusjohtaja Pasi Nurmela.

Ikäihmisten tarpeisiin kehitettyjä turvajärjestelmiä on kaksi: hoitolaitoksiin tarkoitettu Senioriturva ja kotiasujien tarpeisiin räätälöity Hoivaturva. Järjestelmät tukevat hyvää elämää sekä kotona että laitoksissa parantaen samalla myös omaisten ja laitosten työntekijöiden hyvinvointia sekä kokemusta turvallisuudesta.

– Äiti oli lähtenyt yöllä wc:hen, mutta oli mennytkin ulos, eikä osannut takaisin. Hälytyksen saatuaan turva-auttaja oli käynyt palauttamassa kotiin nukkumaan, eräs omainen kertoo kokemuksensa Hoivaturvasta.

Turvallisuuden hinta

Senioriturva perustuu teknologiaan, joka yhdistää valvontajärjestelmät, asukasvalvonnan, henkilöturvan ja hoitajakutsun yhdeksi palveluksi. Järjestelmä toimii kätevästi yhden käyttöliittymän kautta. Tällä hetkellä sillä turvataan jo yli 5 000 palvelutaloasukkaan asumista ympäri Suomen. Yksi kohteista sijaitsee Ylitorniossa.

– Nyt pystyn valvomaan asukkaita aika kaukaakin toimistosta: turhat askeleet jäävät pois ja aikaa säästyy. Päivisin ehdin viettää aikaa muiden asukkaiden kanssa, lähihoitaja Essi Palokangas kiittelee.

Seniortekin järjestelmät siivittävät tietä kohti parempaa – ja ennakoivaa – vanhustenhoitoa. Hintalappu Senioriturvan teknologiakustannuksille asumisyksikköä kohti ovat 55,35 euroa kuukaudessa. VTT:n tutkimuksen mukaan järjestelmä maksaa itsensä takaisin neljässä vuodessa ja kolmessa kuukaudessa.

– Kysymys ei voi olla rahasta, vaan tahtotilasta – ja siitä, mihin resursseja suunnataan, Nurmela summaa.

turvallisuuden

Ethän halua tinkiä läheisesi turvallisuudesta?

Next article