NIPT-testi
Raskaus
Turvallinen sikiöseulonta NIPT-testillä
– Toisin kuin perinteisissä seulontatutkimuksissa NIPT-testissä tulee vääriä positiivisia tuloksia hyvin vähän. Sikiön tavallisimmat kromosomipoikkeavuudet voidaan todeta äidin verinäytteestä turvallisesti ja ilman keskenmenoriskiä uudella seulontatestillä. Laboratoriomme tekee Suomessa ensimmäisenä itse näitä NIPT-seulontatestejä, sanoo erikoistuva sairaalageneetikko Pia Pohjola.
Sponsoroitu
Välityskeskuksen valinnalla on väliä
Hyvinvointialueet ovat merkittäviä julkishallinnon maksamien kuljetusten käyttäjiä. Tehokas välityskeskus varmistaa kuljetusten laadun niin asiakkaille, kuskeille kuin hyvinvointialueillekin.
Geenitutkimukset
Genomitieto terveydenhuollon uudistajana
Genomitieto on yksi terveydenhuollon tulevaisuuden kulmakivistä, sillä se avaa uusia mahdollisuuksia muun muassa riskiryhmien tunnistamiseen, diagnostiikkaan ja täsmähoitoihin.
Hoitotyön tulevaisuus
Lääkärien työtehoa on mahdollista nostaa 20 % eli yhden työpäivän verran
Suomessa on yhteensä noin 200 000 lääkäriä ja hoitajaa. Jos heidän nykyisestä työtehostaan vapautuu 20 prosenttia perusterveydenhuollon tehtäviin, vaikutus on merkittävä.
Sponsoroitu
Vaikuttava hoito on oikein kohdennettua
äkäri haluaa hoitaa potilasta parhaalla mahdollisella tavalla, jokainen potilas haluaa parasta mahdollista hoitoa. Jotta terveydenhuollon rajalliset resurssit voidaan käyttää vaikuttavimmalla tavalla, tarvitaan tietoa hoitojen vaikuttavuudesta sekä potilaan hoitopolusta.