Skip to main content
Etusivu » Kultaiset vuodet » Testamenttilahjoitus Helsingin yliopistolle – merkityksellinen teko tieteen ja tulevaisuuden hyväksi
Sponsoroitu

Pia Dolivo

varainhankintajohtaja, Helsingin yliopisto

Testamenttilahjoituksilla on suuri vaikutus tieteellisen tutkimuksen ja korkeatasoisen koulutuksen kehittämisessä. Tästä hyötyy koko yhteiskunta.

Testamenttilahjoittaminen on tapa jättää pysyvä jälki maailmaan ja vaikuttaa positiivisesti tuleviin sukupolviin. Se tarjoaa mahdollisuuden tehdä jälkeenjäävällä omaisuudella jotakin merkityksellistä. Helsingin yliopisto on luotettava ja turvallinen testamenttilahjoituskohde, jolla on yli 380-vuotinen historia tieteen ja koulutuksen edistämisessä.

– Vanhin testamenttiin perustuva lahjoitus on vuodelta 1745, ja siitä jaetaan edelleen apurahoja opiskelijoille. Tämä on osoitus yliopiston pitkäjänteisestä sitoutumisesta lahjoittajien tahtoon ja varojen vastuulliseen sijoittamiseen, Helsingin yliopiston varainhankintajohtaja Pia Dolivo sanoo. 

Lahjoittaminen tutkimukseen ja koulutukseen on Dolivon mukaan vaikuttavaa, sillä panostus näihin aloihin on samalla sijoitus koko Suomen tulevaisuuteen. 

– Korkeatasoinen yliopistokoulutus on avainasemassa maamme menestyksessä. Tutkimus lisää ymmärrystä ja tarjoaa ratkaisuja globaaleihin haasteisiin sekä yhteiskunnallisiin innovaatioihin. 

Tukea testamentin tekoon

– Autamme testamentin tekijää sopivan kohteen valinnassa, jotta varat voidaan kohdentaa lahjoittajan toiveiden mukaisesti, Dolivo kertoo. 

Varat voidaan ohjata esimerkiksi syöpätutkimukseen, luontokadon tutkimukseen, tekoälytutkimukseen tai humanististen tieteiden edistämiseen. Mahdollisuuksien kenttä on varsin laaja. Dolivo painottaa, että testamenttilahjoituksen voi tehdä myös yleisesti Helsingin yliopiston hyväksi kohdentamatta sitä tiettyyn tutkimusalaan. 

– Tämä antaa yliopistolle mahdollisuuden käyttää varat joustavasti ja kohdentaa ne parhaaksi katsomallaan tavalla muuttuvien tarpeiden mukaan. Lahjoitus vaikuttaa näin laajasti ja pitkäjänteisesti kauas tulevaisuuteen.

Pian testamentin voi Dolivon mukaan tehdä myös hyödyntäen yliopiston kumppanin Aatoksen veloituksetonta testamentintekopalvelua verkossa.

– Nettipalvelun kautta testamentin tekeminen on nopeaa ja vaivatonta. Testamentin tekeminen ei saa jäädä keneltäkään tekemättä siksi, että se tuntuu vaikealta tai kalliilta.

Tutustu testamenttilahjoittamisen
mahdollisuuksiin

Next article