Skip to main content
Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » Mikä ihmeen varsiluomi? Useimmille tuntematon vaiva on yleinen varsinkin keski-iässä
Sponsoroitu

Varsiluomet ovat erittäin yleisiä erityisesti kasvojen, kaulan, kainaloiden ja rintojen alueelle kehittyviä ihonvärisiä ihokielekkeitä. Tiesitkö, että häiritsevät varsiluomet voi poistaa myös itse apteekista saatavalla laitteella?

Varsiluomien poistaminen onnistuu nyt myös kotona

Varsiluomia (englanniksi skin tags) esiintyy lähes joka toisella aikuisella ja ne ovat yhtä yleisiä sekä miehillä että naisilla. Eniten niitä ilmenee keski-ikäisillä ja sen ylittäneillä, mutta varsiluomia voi kehittyä kaikenikäisille. Ne ovat siis yleisiä ja voivat olla kosmeettisesti häiritseviä, mutta yleensä vaarattomia ja hyvänlaatuisia.

Varsiluomi on pehmeä fibrooma, joka on helposti liikuteltavissa oleva ihokieleke. Se näyttää muhkuralta, joka on kiinni ihossa kapealla varrella. Varsiluomien koko vaihtelee, osa pysyy pieninä halkaisijaltaan 1–5 millimetrin kokoisina, mutta osa voi jatkaa kasvuaan jopa kahden senttimetrin kokoiseksi.

SyylEnd Skin tags on tarkoitettu varsiluomien poistamiseen kotona.

Varsiluomia ilmenee kaikkialla kehossa, mutta yleisimpiä ne ovat ihoalueilla, joissa iho taittuu tai poimuttuu, kuten kasvojen, kaulan, kainaloiden ja rintojen alueella.

Ikääntymisen lisäksi myös ylipaino, korkea kolesteroli ja verenpaine sekä aikuistyypin diabetes edistävät niiden kehittymistä.

Varsiluomia ei yleensä esiinny lapsilla ja teini-ikäisillä, mutta ylipainon yleistyessä, myös nuoruusiän varsiluomet ovat yleistyneet. Lasten varsiluomet on hyvä tutkituttaa lääkärillä, eikä niitä tule hoitaa itse.

Yleisiä hankaukselle alttiilla ihoalueilla

Varsiluomet syntyvät, kun iho menettää kimmoisuuttaan, jolloin ihonalaiset verisuonet ja kollageeni muodostavat muhkuran eli varsiluomen. Erityisesti niitä syntyy ihoalueille, jotka ovat alttiita hankaukselle. Varsiluomien syntyä voikin verrata siihen, miten neule nyppyyntyy käytössä.

Varsiluomet ovat kivuttomia, mutta ne voivat vaivata, jos ne hankautuvat vaatteisiin tai jäävät kiinni koruihin. Joskus varsiluomi rikkoutuu toistuvasti ihokarvojen ajon yhteydessä. Tällaisissa tapauksissa voidaan harkita varsiluomen poistoa. Jos olet epävarma, onko ihomuutoksesi varsiluomi, ota yhteyttä lääkäriin.

SyylEnd Skin tags mahdollistaa varsiluomien kotihoidon

SyylEnd Skin tags on kotona käytettävä jäädytyslaite. Sen toiminta perustuu typpioksiduuliin, joka on erittäin kylmä kaasu. Tuote on tarkoitettu yli 18-vuotiaille varsiluomien poistoon, kun varsiluomi on:
• Pieni, pehmeä ihokieleke, joka on kiinni ympäröivässä ihossa kapealla varrella
• Samanvärinen kuin sitä ympäröivä iho
• Kooltaan 2-5 mm
• Kivuton ja helposti liikuteltava
• Sijaitsee niskassa, kaulassa, rintakehällä, kainalossa tai käsivarren sisäpuolella

Lue käyttöohje tarkasti ennen tuotteen käyttöä! Lisätietoja syylend.fi

SyylEnd Skin tags on CE-merkitty lääkinnällinen laite (CE0459), valmistaja: Oystershell NV.

Oletko kyllästynyt syyliin, tai haluaisitko eroon varsiluomista?

Next article