Etusivu » Hyvinvointi » Jomotuksista ja lihaskireydestä ei tarvitse kärsiä – Huippukylmä on avantoakin tehokkaampi
Sponsoroitu

Oma hyvinvointi on arvokasta, sitä kannattaa tukea ja vaalia. Huippukylmällä voit auttaa aktiivisesti kehoasi palautumaan turvallisesti ja nopeasti. Kylkiäisenä unenlaatukin paranee.

– Avannossa ihon lämpötila ei laske yhtä paljon eikä yhtä nopeasti kuin huippykylmässä. Cryoterapiassa kehoon vaikutetaan ihon pintalämpötilan kautta, mikä puuduttaa kipureseptorit, kuvailee Mare Oravainen, Cryotech Finlandin myyntijohtaja.

Kun ihon lämpötila laskee nopeasti, pintaverisuonisto supistuu voimakkaasti. Verenkierto siirtyy suojaamaan sisäelimiä.

Kun kylmä loppuu, verenkierto kiihtyy ja vyöryy takaisin kaikkialle kehoon. Samalla keho tuottaa hyvinvointia lisääviä entsyymejä ja hormoneja, kuten adrenaliinia, kortisolia, testosteronia ja endorfiineja.

– Se on kuin aineenvaihdunnan turbobuusti ja parin minuutin hoidon jälkeen lihaksissa on hyvä happi. Kuntoutuskin on tehokkaampaa, koska liikkuvuus on parempi ja jumpat on helpompi tehdä oikeilla liikeradoilla, Oravainen sanoo.

Suomessa jo 300 fysioterapeuttia käyttää cryoterapiaa manuaalisten hoitojen ja kuntoutuksen tukena.

– Fysioterapeutit ovat kertoneet meille, että huippukylmä puree paikallisenakin hoitona tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Asiakkaat myös nukkuvat aiempaa paremmin, mikä tietenkin tukee palautumista ja kuntoutusta, Oravainen kertoo.

Onko sinulla 2 minuuttia aikaa? – Tue työhyvinvointia vaivattomasti

Töissä kädet ovat kovilla kaikilla aloilla. Sähkömiehillä on käsivarret käytännössä aina ylhäällä ja kirjanpitäjillä niska-hartia-alueen jumit syntyvät läppärin ääressä.

– Kaikkia meidän laitteita voi käyttää turvallisesti itse ja monet yritykset ovatkin ostaneet laitteita omille toimipaikoilleen. Huippukylmä tukee työhyvinvointia alasta riippumatta ja houkuttelee työntekijöitä etätöistä toimistolle, Oravainen hymyilee.

Lääkäritkin suhtautuvat cryoterapiaan myönteisesti ja tietoisuus sen kipua helpottavasta vaikutuksesta leviää. Huippukylmää on jo saatavilla muutamissa sairaaloissa.

Kaikki CTN:n laitteet ovat ei-lääkinnällisiä ja cryoterapian vaikutukset vaihtelevat yksilöllisesti.

– Tehosta kuitenkin kertoo se, että jopa 90 prosentille jäätyneestä olkapäästä, polvikivuista ja tenniskyynärpäästä kärsiville riittää 3–5 hoitokertaa. Ja onhan sekin merkittävää, jos kipu esimerkiksi puolittuu kahden minuutin hoidolla ja nukkuu aiempaa paremmin, Oravainen sanoo.

Esteitä cryoterapialle e°CABIN™-kaapissa eli kokovartalokabiinissa ovat korkea verenpaine, Reynaudin syndrooma, kylmäallergia, aivoinfarktit sekä sydän- ja verenkiertosairaudet.

– Reynaudin syndrooma ja kylmäallergia ovat kontraindikaatioita myös X°CRYO™-hoidoissa, mutta monessa tapauksessa hoitoja on mahdollista tehdä ammattilaisen kanssa, Oravainen kertoo.

Kaikki CTN:n laitteet ovat suomalaista teknologiaa ja designia, ja yritys on panostanut helppokäyttöisyyteen ja huoltovapauteen.

Maailman mittakaavassa laitteista tekee ainutlaatuisia se, että ne toimivat normaalilla sähköllä eikä kallista kolmivaihesähköä tai nestemäistä typpeä tarvita.

– Kun laitat töpselin seinään, laite on käyttövalmis. Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, mikä laite sopii teille parhaiten, Oravainen hymyilee.

Edistä työkykyä ja -hyvinvointia helposti

• X°CRYO™-laite on paikallishoitoihin ja e°CABIN™-kaappi hoitaa kerralla koko kehoa.
• Kaikkia CTN:n laitteita voi käyttää turvallisesti itse.
• Asennus on yksinkertaista: laitat vain töpselin seinään.
• Laitteet ovat huoltovapaita, mutta CTN:n support on kattavasti paikalla ja pystyy säätämään laitteita myös etänä.

Kiinnostuitko huippukylmästä?

Kaikki cryoterapiaa tarjoavat hoitolat löydät täältä: recoverystudio.fi

Next article