Etusivu » Allergia ja astma » Luomua kainaloihin
Allergia ja astma

Luomua kainaloihin

Luonnonkosmetiikkalaatuisten deodoranttien kehittyminen viime aikoina on ollut huimaaa. Kuva: Getty Images

Johanna Koskinen

luonnonkosmetiikan asiantuntija

Luonnonkosmetiikkalaatuisen deodorantin valitseminen on varman päälle -valinta niin luonnon kuin oman terveydenkin kannalta. Valikoimaa riittää, ja oma suosikki löytyy rohkeasti kokeilemalla.

Miksi antiperspiranteissa käytetään alumiinia?

Alumiiniyhdisteitä käytetään antiperspiranteissa, sillä ne auttavat vähentämään hikoilua. Alumiiniyhdisteet ovat antiperspiranttien yleinen ainesosa siitä huolimatta, että alati kasvava määrä ihmisiä on huolissaan niiden terveys- ja ympäristövaikutuksista.

Millaisia haittoja alumiini aiheuttaa?

Hikirauhasten normaalin toiminnan estäminen vaikuttaa haitallisesti lämmönsäätelyjärjestelmään ja kuona-aineiden poistumiseen. Antiperspiranttien alumiini ei ole täysin turvallinen ainesosa eikä ympäristöystävällinen raaka-aine. Alumiinin valmistaminen kuluttaa myös paljon energiaa, ja sen valmistusprosessi kuormittaa vesistöjä.

Miksi luonnonkosmetiikka on hyvä vaihtoehto alumiinipitoisille antiperspiranteille?

Luonnonkosmetiikkalaatuiset deodorantit ovat nimenomaan deodorantteja – eivät hikoilua estäviä antiperspirantteja. Näissä deodoranteissa ei käytetä alumiinia, vaan toimintamekanismina on hien hajun ehkäiseminen eteeristen öljyjen avulla.

Miten luonnonkosmetiikka-laatuiset deodorantit ovat kehittyneet?

Luonnonkosmetiikkalaatuisten deodoranttien kehittyminen viime aikoina on ollut huimaa. Tällä hetkellä käyttömukavuudeltaan ja koostumukseltaan parhaat luonnonkosmetiikan deodorantit ovat suomalaista käsialaa! Luonnonkosmetiikkalaatuisten deodoranttien kehittämistä on edesauttanut terveys- ja ympäristötietoisuuden kasvu. Myös alumiinideodoranttien yhteys rintasyöpiin on pohdituttanut.

Miksi kannattaa valita alumiiniton deodorantti?

Alumiinittoman deodorantin valinta on konkreettinen teko oman ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta. Vaikka tutkimustulokset antiperspiranttien ja niiden sisältämän alumiinin haittojen suhteen ovatkin kiistanalaisia, luonnonkosmetiikkalaatuisen deodorantin valitseminen on “varman päälle” -valinta. Luonnonkosmetiikan valmistuksessa myös suositaan luonnonmukaisia raaka-aineita, eikä uhanalaisia kasveja käytetä. Myöskään eläinperäisiä raaka-aineita ei saa käyttää, mikäli raaka-aineiden hankkiminen aiheuttaa eläimelle haittaa.

Haastattelun antoi luonnonkosmetiikan asiantuntija Johanna Koskinen.

Luonnonmukainen, alumiiniton ja soodaton deodorantti – pitää olon raikkaana koko päivän!

Next article