Skip to main content
Kansallinen allergiaohjelma
Erityisruokavaliot

Kansallinen allergiaohjelma kannustaa eroon tarpeettomista ruokavalioista

– Vuonna 2008 alkanut kansallinen allergiaohjelma on ollut hyvin menestyksellinen, toteaa Filha ry:n asiantuntijalääkäri Erkka Valovirta.
Mert Otsamo
Allergiaystävälliset tuotteet

Mert Otsamo suosii luonnonmateriaaleja suunnittelijana ja kuluttajana

Suunnittelija Mert Otsamo tunnetaan upeista iltapuvuistaan, joihin hän valitsee materiaaliksi usein silkin sen monien hyvien ominaisuuksien vuoksi.
Allergiat

Allergiatunnus ® – Allerigiatunnuksen synty, merkitys ja käyttö nykypäivänä

Osa markkinoilla olevista tuotteista ei sovellu herkkäihoisille, allergisille, astmaatikoille tai tuoksuherkille. Usein tuotteiden sisältämiä materiaaleja, kemikaaleja tai teknisiä tehokkuuksia on vaikea selvittää itse. Allergiatunnus perustettiin 1990-luvun puolivälissä kuluttajien pyynnöstä, kun joukko ruoka-allergisten lasten vanhempia toivoivat markkinoille tuotteita, joissa ei olisi yleisesti allergisoivia raaka-aineita, eikä saattaa sisältää merkintöjä. Ensimmäiset tunnuksen saaneet tuotteet olivat maukkaat nakit, joissa ei käytetty lainkaan maitoa, jauhoa, kananmunaa, soijaa tai pähkinää. Näin saatiin pienten lasten juhliin herkku, joka sopi kaikille kavereille.  
kaikuranta
Astma

Astma ei hidasta Jesse Kaikurannan kevään kiertuetta

Pop-artisti Jesse Kaikuranta aloittaa helmikuussa Valoa-keikkakiertueen, joka vie hänet eteläisimmästä Suomesta aina Raaheen asti.
heidipasi_c_joonasberlin
Ihottumat ja ihosairaudet

Vertaistuen löytäneet Pasi ja Heidi: ”Psoriaatikko, et ole yksin!”

Psoriasista sairastavat Pasi ja Heidi ovat hyvä esimerkki että psoriasiksen edessä ei kannata lannistua: hymy ja nauru ovat herkässä, mutta ikävistäkin asioista puhutaan kakistelematta.