Etusivu » Vatsa ja suolisto » Porokylän Leipomo leipoo gluteenittomia elämyksiä
Sponsoroitu

Ei ole keliaakikonkaan suu tuohesta. Siksi on hyvä, että gluteenittomissa leivissä ja esimerkiksi kausileivonnaisissa löytyy yhä enemmän valinnanvaraa.

Porokylän Leipomon markkinointipäällikkö Marika Pulkkinen iloitsee tämän päivän laajasta erilaisten gluteenittomien tuotteiden valikoimasta, jossa tarjontaa on huomattavasti enemmän kuin vaikkapa vuosikymmen sitten.

– Myös me haluamme tarjota keliaakikoille mahdollisimman laajan valikoiman gluteenittomia leipomotuotteita, joista jokaiselle löytyy lempparileipä tai -leivonnainen. Parhaillaan meillä leivotaan pääsiäiseksi suosittuja rahkapiiraita sekä pääsiäislimppua.

Porokylän Leipomo pitää Pulkkisen mukaan tärkeänä myös sitä, ettei tuotteissa käytetä vehnätärkkelystä.

– Osa keliaakikoista tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavista ei käytä gluteenitonta kauraa tai vehnätärkkelystä, joten myös heille on mukava tarjota vaihtoehtoja.

Maku on aina tärkein

Ensimmäiset reseptit gluteenittomaan leivontaan Porokylän Leipomoon toi oma leipuri, joka oli tottunut leipomaan gluteenittomia leivonnaisia vilja-allergiaa sairastavalle tyttärelleen.

– Hänen resepteillään gluteeniton leivonta aloitettiin, ja osa hänen kehittämistään tuotteista on valikoimissa yhä, Pulkkinen sanoo. 

Porokylän Leipomon tuotekehitys tekee jatkuvasti aktiivista työtä gluteenittomien tuotteiden ympärillä etsien sekä uusia raaka-aineita että makuvivahteita tuotteisiin.

– Myös asiakkailta ja kaupoilta tulevat toiveet sekä palautteet ovat tärkeässä roolissa tuotekehitystyössä. Ja yhdestä emme koskaan tingi – maku on aina kaikkein tärkein!

Leivässä jo vuodesta 1983

Perheyritys Porokylän Leipomo Oy on erikoistunut käsintehtyihin leipomotuotteisiin, joita leivotaan herkullinen maku, tasainen laatu ja hyvä palvelu edellä. Gluteenittomat tuotteemme valmistuvat Lieksan leipomossa.

Lanseerasimme oman vientibrändimme O’love:n gluteenittomat kaurapuolukkakeksit Amazonin Saksan verkkokauppaan. Tuotesarjaa laajennetaan uusilla keksimauilla tämän vuoden aikana.

Next article