Etusivu » Tulevaisuuden terveydenhoito » Hengitettävä ja puhdas sisäilma ei ole itsestäänselvä
Sponsoroitu

Nykymaailmassa korostuu entisestään sisäilman laatu. On pystytty pandemian aikana todentamaan usealta eri tunnetulta tutkivalta taholta, että virusten leviäminen tapahtuu myös ilmateitse.

Työympäristöissä on ruvettu panostamaan entisestään sisäilmaan sekä tekemään konkreettisia toimenpiteitä ilmanlaadun parantamiseksi. Toimiva ja turvallinen työympäristö lähtökohtaisesti ratkaisee ensin terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavat haasteet. 

– Sisäilmaan vaikuttavat kiinteistön kunnon, huonekalujen ja pintamateriaalien lisäksi ihmiset, jotka tuovat mukanaan erilaisia epäpuhtauksia ja hajuja. Sisäilma voi olla jopa viisi kertaa saastuneempaa kuin ulkoilma. Vaikka pitäisimme kaikki pinnat puhtaina, niin hengitettävä sisäilma on äärimmäisen vaikea pitää puhtaana ilman koneellista puhdistusta, eikä tähän aina riitä kiinteistön oma ilmanvaihto. Viime aikoina on myös puhuttu, että tuulettamalla ikkunoiden kautta saadaan esimerkiksi virukset poistettua huoneesta. Tämäkin saattaa pitää paikkansa, mutta talvipakkasilla tai katu- ja siitepölyn aikaan tuulettaminen ei ole kovin järkevää. Itsestäänselvänä pidetään, että juomavesi puhdistetaan ennen kuin se päätyy elimistöömme, mutta yllättävän usein olemme valmiita hengittämään saastunutta ilmaa, vaikka saatamme tuhota terveytemme pienhiukkasten päädyttyä keuhkoihimme, tai jopa verenkiertoon ja aivoihin saakka, sanoo Naxor Finland Oy:n myyntipäällikkö Thomas Hudd.

Sisäilman laatuun tulee kiinnittää huomiota kaikkialla – niin kodeissa, kouluissa, toimistoissa, odotus- ja vastaanottotiloissa kuin liikuntatilojen pukuhuoneissakin. Hyvä sisäilma lisää työn tuottavuutta, työ- ja asikastyytyväisyyttä, viihtyvyyttä ja mahdollisesti vähentää sairauspoissaoloja, joista koituu vuosittain usean miljardin euron kulut. Tiivistettynä laadukas ilmanpuhdistin on ratkaisuna järkevä, kun on kyseessä tila, jossa on useampi henkilö hengittämässä samaa sisäilmaa.

Ilmanpuhdistimen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat laadukas suodatin ja riittävä imuteho. Myös oikea mitoitus ja asennus ovat tärkeitä. Mitoituksessa kuution tilavuus on ratkaisevassa asemassa. Laadukas ilmanpuhdistin pidentää koneellisen ilmanvaihdon hormiston puhdistusväliä, koska se puhdistaa tilat paikallisesti.

AeraMax Professional on suorituskyvyltään sairaalatason ilmanpuhdistin 

Wulff Naxor tuo maahan tyylikkäitä ja tehokkaita AeraMax Professional -ilmanpuhdistimia, jotka poistavat jopa 99,97 prosenttia ilmassa olevista epäpuhtauksista, mukaan lukien bakteerit, virukset, kemikaalit, siitepölyt sekä pölyhiukkaset aina 0,3 mikrometriin saakka. Oikein mitoitettu ja asennettu laite pienentää riskiä saada aerosolihiukkasten mukana leviävä tauti. 

Ilmanpuhdistimen toimintavarmuus pitää olla taattua olosuhteista huolimatta. AeraMax Professional -ilmanpuhdistimet käyttävät patentoitua EnviroSmart™-teknologiaa. Ilmanpuhdistin säätää toimintaansa automaattisesti havainnoimiensa äänien, liikkeiden ja hajujen perusteella. Kone säätelee toimintojaan liikkeen, melutason ja ilmanlaadun mukaan kohteeseen sopivaksi. EnviroSmart™ 2.0 -teknologiassa kaksi erillistä lasersensoria mittaavat laitteen sisälle tulevaa ja sisältä lähtevää ilmaa, ja laite näyttää reaaliajassa pm2,5- ja pm10-arvot. 

– On oltava tarkkana, että suodatin on aito HEPA-suodatin. Meillä on puhdistustehosta sertifiointistandardin mukaisia testiraportteja. Lisäksi asiakkaiden aistinvarainen kokemus on ollut erittäin hyvä, Hudd kertoo.

Markkinoilla on eri tasoisia HEPA-suodattimia, AeraMax käyttää ainoastaan H14 HEPA-suodattimia laitteissaan. Aktiivihiilisuodatinkenno on puolestaan valmistettu hiiltyneestä kookoksen kuoresta. 

AeraMaxissa on suuri suorituskyky kokoonsa nähden. Esimerkiksi yhdeksän kilon painoinen AeraMax Professional III on kompakti ilmanpuhdistin, joka pyörittää parhaimmillaan 374 m3/h ilmaa laitteesta läpi. Kaikkia AeraMax Professional -laitteita on saatavana seinäkiinnitteisten lisäksi myös jalustalla ja kantokahvalla varustettuja malleja, jotka sopivat hyvin vuokratiloihin tai tilapäisiin ratkaisuihin, sillä se on helppo ottaa mukaan lähtiessä. Laitteiden suorituskyvystä ja asiakkaiden tyytyväisyydestä kertoo osaltaan myös myyntiluvut. Pelkästään meneillään olevan pandemian aikana (noin 16–18 kuukautta) laitteita on myyty yli 150 000 kappaletta. Tämä tarkoittaa sitä, että AeraMax Professional vahvistaa entisestään asemaansa yhtenä laadukkaimmista ammattikäyttöön tarkoitetuista ilmanpuhdistimista. Maailmalla myös monet tunnetut ammattilaisurheilutahot ovat ottaneet AeraMax Professional -laitteet käyttöönsä, koska haluavat tarjota kaikille tiloissaan liikkuville ihmisille terveen sisäilman ja viestiä, että heistä välitetään.

Kauttamme on mahdollista järjestää myös Leasing-rahoitus, joka helpottaa laitehankintakuluissa. Esimerkiksi AeraMax Professional III on alkaen 45 euroa kuukaudessa.

Puhdas ilma, puhtaampi tila.

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article