Etusivu » Tuki- ja liikuntaelimet » Ota kipu haltuun – B-Cure Laser tehokkaaseen kivunlievitykseen kotona
Sponsoroitu

Kipu on oire, jota voi lääkkeillä lievittää, levätä ja odottaa parasta, mutta kudoksen toipumista voi myös itse auttaa. B-Cure -kotihoitolaserin on kliinisesti todistettu lievittävän laajaa kirjoa erilaisia kipuja ja edistävän kudosvaurioiden ja tulehdusten paranemista. Laite on käytössä kipuklinikoilla, fysioterapeuteilla ja jo tuhansissa suomalaiskodeissa.

Leena Ruonala Helsingistä sai ensimmäisen välilevypullistuman kymmenen vuotta sitten täysin yllättäen toimistolla. 

– Aina perusterveenä ihmisenä olin aivan ihmeissäni, kun jalat eivät kantaneet vielä kahden viikon levonkaan jälkeen. Ongelman jopa epäiltiin olevan korvieni välissä, mutta perusteellisten tutkimusten jälkeen löytyi selkäytimeen päin kohdistunut pullistuma, joka aiheutti kauheaa hermokipua. Valitettavasti tämä ei jäänyt ainoaksi, vaan niitä on vuosien varrella tullut vielä 4 lisää, syistä ja toisista, Leena kertoo.

Jatkuvaa, elämää vahvasti rajoittavaa kipua on koitettu suitsia leikkauksin ja kipulaiteimplantein. 

– Ne eivät ole auttaneet tarpeeksi, vaan olen joutunut syömään vuosia jatkuvaa kipulääkitystä ja tämän lisäksi kohtauksiin vielä vahvempia. Olen kivun takia valvonut yöt ja kulkenut lääkepöhnässä päivät. Liikkumattomuus, suuri lääkemäärä ja järjetön määrä univelkaa teki elämästä aivan järjetöntä. Paino on noussut ainakin 20 kg, joka on altistanut muille ongelmille.

Apua myös krooniseen kipuun

Leena luki B-Cure Laserista ja vuokrasi laitteen ensin kokeiluun. 

– Olin lukenut paljon ja uskalsin varovasti toivoa saavani apua. Tunne olikin uskomaton, kun alaselkää (leikkausarven kohdalta, pullistuman alta) ja lonkkien hermoja muutamia minuutteja hoitamalla neuropaattinen kipu lievittyi nilkkoihin asti. Nykyään kohtauskipulääkkeen sijasta hoidan selkääni laserilla, eikä minua vaivaa lääkepöhnä ja -väsymys. Saan laserilla avun myös minulle kehittyneeseen CRPS vaivaan. Elämänlaatuni on parantunut huimasti.

Fysiatri Timo Pehkosella on käytössä B-Cure -laserlaite yhtenä ei lääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä. 

– Kroonisen kivun hoidossa haasteena on kipulääkkeiden vaatimaton teho. Vahvojen opiaattien käyttöön liittyvät potilaalla niiden sietokyvyn nousu, herkistyminen kivuntunteelle ja riippuvuusriski. Parhaimmillakin lääkeyhdistelmillä saatava kivunlievitys jää 30–50 %:iin kivun määrästä.

Oulun kaupunginsairaalan fysiatrian poliklinikka käyttää B-Cure -lääkintälaserlaitetta yhtenä ei-lääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä ja tulokset ovat rohkaisevia. 

– Lääkkeettömien hoitomenetelmien käyttöä korostetaan, ja laserhoitolaite on turvallinen ja kokeilemisen arvoinen. Laserhoitoa on käytetty kivunhoidon tukena. Osa vaikeistakin kiputiloista kärsivistä potilaista on saanut lievitystä kipuun, liikkumiseen ja liikeratoihin jo muutaman viikon hoidon aikana. Parhaimmillaan oirelievitys on ollut hoitojakson jälkeen noin pari viikkoa, kertoo Pehkonen.

Turvallinen ja edullinen kotikäyttöön

Laserterapialla hoidettaessa parhaat tulokset saadaan kuurinomaisella hoidolla. Siinä missä tehokkaammilla ammattilaismalleilla hoidetaan 2–3 kertaa viikossa, kotikäyttölaitteilla kotona tehtävä päivittäinen hoito takaa tasaisen ja tuloksellisen hoidon. Terapialla ei ole tunnettuja vasta-aiheita.

Kotikäyttöön suunnitellut B-Cure -laserlaitteet ovat helppokäyttöisiä sekä turvallisia, ja ne sopivatkin koko perheen käyttöön. Koska laitteen odotettava huoltovapaa käyttöikä on peräti 30 000 hoitokertaa, jää muutaman satasen arvoisen laitteen hoitojen hinnaksi vain muutama eurosentti. Laitetta voi myös vuokrata.

Käyttäjät kiittävät

Terveystekniikan nettisivuille on kerätty suomalaisten käyttäjien omakohtaisia kertomuksia. Positiivisia kokemuksia on kertynyt ammattilaisilta ja kuluttajilta liittyen vaivoihin, kuten tenniskyynärpäähän, jäätyneeseen olkapäähän, nivelrikkoon, reumaan, välilevynpullistumaan, iskiakseen, kulumiin, neuropatiaan, lihasrevähdyksiin, penikkatautiin, akillesjännetulehduksiin, leukanivelkipuun (tmd), kihtiin, diabeettiseen jalkahaavaan, fibromyalgiaan ja monimuotoiseen kipuoireyhtymään (crps).

Entinen aktiiviurheilija Juha Kauppinen löysi helpotuksen pitkäaikaisiin selkä- ja akillesjänneongelmiin.

– Vuokratessani laitteen odotukseni eivät olleet hirveän suuret. Olikin ilo huomata, että muutaman käyttökerran jälkeen selkäni rauhoittui sen verran, että nukkuminen parani selkeästi. Laite tuntuu auttavan myös nuoruusvuosien kovan urheilutaustan seurauksena moneen kertaan leikattujen akillesjäntei- den kipuiluun. Kipulääkkeet olen voinut käytännössä jättää kokonaan pois. Ostin oman laitteen, ja sen käytöstä iltauutisten aikaan onkin tullut jo vakiintunut tapa.

B-Cure Laser (808 nm)

B-Cure -laserterapia antaa hoidettavalle pehmytkudokselle energiaa, joka edistää solujen normaalia toimintaa. Solutasolla alkava photobiomodulaatio-prosessi parantaa solun uudistumiskykyä, lisää kollageenin, elastiinin ja endorfiinien luonnollista tuotantoa ja vauhdittaa soluenergian (atp) liikkumista.

Verenkierto ja aineenvaihdunta paranee ja ravinteet kulkeutuvat solujen käyttöön. Tämä prosessin on kliinisesti tutkittu vaikuttavan kudoksen vahvistumiseen ja aloittavan toipumisprosessin, oli kyseessä tulehdus, kudosvaurio tai krooninen kiputila. B-Cure -laserlaitteen tehosta on julkaistu 5 kliinistä tuplasokkotutkimusta.

kipu

Tietoa tuotteista, käyttäjä-
kokemuksia, kliinisiä tutkimuksia ja nettikauppa

Voit olla yhteyksissä myös puhelimitse 045 609 9000

Next article