Etusivu » Neurologiset sairaudet » Viikin hoivakoti: ”Vähennämme yksinäisyyttä olemalla aidosti läsnä”
Sponsoroitu
Kaupallinen yhteistyö:

Viikin puistomaisessa ympäristössä sijaitseva hoivakoti on erikoistunut psykogeriatriaan ja muistisairaiden hoitoon. Sen toiminta perustuu kuntouttavaan ja asukkaan omista voimavaroista ja toiveista lähtevään hoivaan.

Jokaiselle asukkaalle on nimetty oma hoitaja, jonka kanssa asiakas laatii ja toteuttaa hoitosuunnitelman. Asukkaan tukena on myös moniammatillinen tiimi: omalääkäri, fysioterapeutti sekä psykogeriatriaan kouluttautuneet hoitajat.

Säännöllisiä yhteisiä tapahtumia ovat muun muassa jumppa- ja lauluhetket, lukutuokiot ja ulkoilu. Hoivakodissa on yhden hengen huoneet, joissa jokaisessa on oma wc- ja suihkutila. Yhteistilat ovat viihtyisät ja tilavat myös apuvälineillä liikuttaessa.

Hoivakodissa jokainen asukas on tärkeä, ja kunkin tarpeisiin halutaan vastata yksilöllisesti. Luomme turvallisuutta ja vähennämme yksinäisyyttä olemalla aidosti läsnä. Tuemme hyvää ja virikkeellistä arkea sekä ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitoa ja paranemista. Meille on keskeistä toiminnan kehittäminen sekä kodin hyvä ilmapiiri. Perustehtävämme on rakentaa jokaiselle kohtaamallemme ihmiselle mahdollisimman hyvä huominen.

Viikin hoivakodissa jokaiselle asukkaalle on nimetty oma hoitaja, jonka kanssa asiakas laatii ja toteuttaa hoitosuunnitelman.

Tea Kuusaro, asukkaan tytär:

”Äidilläni on toispuoleinen halvaus ja skitsofrenia sekä vanhuuden tuomia muistiongelmia. Hän on asunut eri Diakonissalaitoksen hoitokodeissa nyt kymmenisen vuotta, joista noin kuusi vuotta Viikin hoivakodissa.

Äitini tarvitsee apua lähes kaikissa arjen toimissa, mutta syöminen onnistuu vielä itsenäisesti. Hoivakodissa äitini puetaan jokaisena päivänä, kynnet lakataan ja hiukset kääritään papiljoteille suihkupäivinä. Hoitajat ovat aidosti mukavia ja lämpimiä – koskaan ei tule tunne, että heillä olisi liian kiire. He välittävät asukkaistaan ja ovat kiinnostuneita heidän perheidensäkin asioista. Me esimerkiksi odotamme nyt äitini ensimmäistä lastenlastenlasta, ja vaikka äitini ei sitä muistakaan, hoitajat aina kyselevät joko vauva on jo syntynyt.

Hoivakodissa on paljon erilaisia aktiviteetteja, joihin asukkaat voivat osallistua oman jaksamisensa sekä mielenkiintonsa mukaan. Välillä järjestetään puuhaa, joissa omaisetkin saavat olla mukana. Olen iloinen ja tyytyväinen, että äitini on saanut paikan Viikistä ja voin olla varma, että hänestä pidetään siellä hyvää huolta. On hyvin tärkeää, että vanhusta kohdellaan omana persoonanaan, kuten Viikissä tehdään. Voin suositella hoivakotia lämpimästi – jokainen omainen haluaa, että hänen ikääntyvät läheisensä saavat sen hyvän hoidon, jonka ansaitsevat.”


Next article