Etusivu » Näkö ja kuulo » Laserleikkauksella helpotusta aktiiviseen elämään
Laserleikkaus

Laserleikkauksella helpotusta aktiiviseen elämään

laserleikkaus
laserleikkaus
– Yksi elämäni parhaimmista päätöksistä, on helpottanut tosi paljon elämää, Ruutu iloitsee. Kuva: Oma arkisto

Malli ja bloggaaja Sofia Ruudulle määrättiin silmälasit, kun hän oli ala-asteen neljännellä luokalla. Hänestä silmälasit olivat hankalat ja hän sanoo käyttäneensä niitä aika huonosti sen vuoksi.

– Vaihdoin silmälasit piilolinsseihin, kun aloin tarvita laseja koko ajan. Kaukonäköni oli huono ja minulla oli paljon hajataittoa, hän muistelee.

– Mallin töihin silmälaseista ei ole ollut haittaa, kun käytin silloin enää ainoastaan piilareita.

Laserleikkausta Ruutu alkoi harkita noin kymmenen vuotta sitten.

– Mietin laserleikkaukseen menemistä todella pitkään, koska pelkäsin sitä. Ajatus silmien laserleikkauksesta tuntui pelottavalta, mutta toisaalta piilolinssit olivat tosi epämukavat, kuin olisi roska silmässä koko ajan, Ruutu kertoo.

– Monta kertaa keskustelin aiheesta ja lopulta päätin mennä konsultaatioon selvittämään, sovinko laserleikkaukseen. Siellä sain kysyä kaikki mieltäni vaivanneet kysymykset ja sen jälkeen uskalsin.

”Yksi elämäni parhaimmista päätöksistä”

Pitkän pohdinnan jälkeen Ruutu päätti mennä laserleikkaukseen vajaa kolme vuotta sitten. Lopullinen päätös syntyi liikunnallisen elämäntavan helpottamiseksi.

– Joogaan tosi paljon, eivätkä silmälasit tai piilolinssit oikein sovi siihen. Muutenkin liikun ja matkustan paljon. Ennen leikkausta silmät tuntuivat usein kuivilta piilolinssien takia.

– Päätin vaan, että menen, Ruutu toteaa.

Ruudulle tehtiin smile-leikkaus, joka on uusin ja hellävaraisin leikkaustapa, jossa korjaus tehdään sarveiskalvon alle. Laserleikkaus on vaikuttanut Ruudun elämään vain positiivisesti.

– Yksi elämäni parhaimmista päätöksistä, on helpottanut tosi paljon elämää, Ruutu iloitsee.

– Ainoastaan harmittelen, miksi en tehnyt sitä aikaisemmin.

Next article