Etusivu » Infektiotaudit » Ihotaipeiden pinnalliset sieni-infektiot
Sponsoroitu

Ihon pinnalliset sieni-infektiot ovat yksi yleisimmistä ihosairauksista, ja niistä voi kärsiä kuka tahansa – vauvoista ikäihmisiin. 

Sieni-infektiota esiintyy yleisimmin vatsapoimuissa, nivustaipeissa, rinnan alusissa, kainaloissa sekä sormien ja varpaiden väleissä. Ihon pinnallisen sieni-infektion kehittymiselle altistavat muun muassa ylipaino, huono hygienia, antibioottihoito, heikentynyt immuunijärjestelmä sekä lämpö ja kosteus. Erityisesti kesähelteillä ihon taivekohtien hikoillessa ja hautuessa ihotaipeisiin muodostuukin helposti sieni-infektio.

– Sieni-infektion oireita ovat infektio-alueen voimakas, äkäinen punoitus, hilseily, kutina ja jopa rakkulat. Toisinaan infektioon liittyy myös tartunnan saaneen ihoalueen paha, hiivamainen haju, kuvailee Eira Nikkilä, sairaanhoitaja ja Verman Oy:n tuoteryhmäpäällikkö.

Verman
Sorbact® Fungi on hydrofobiseksi käsiteltyä leveää, nauhamaista puuvillaharsoa, joka sitoo tehokkaasti pintaansa iholla olevat haitalliset sienet ja bakteerit. Kuva: Verman

Hyvä paikallishoito riittää useimmiten hoitamaan ihon pinnallisen sieni-infektion. Infektoitunut ihoalue tulee pestä päivittäin ja kuivata huolellisesti. Myös sieni-infektion hoitoon tarkoitettuja puutereita ja voiteita voidaan käyttää.

– Tehokas vaihtoehto paikallishoitoon on siististi käsiteltävä ja haittavaikutukseton Sorbact® Fungi, jota myydään apteekeissa. Sorbact® Fungi on hydrofobiseksi käsiteltyä leveää, nauhamaista puuvillaharsoa, joka sitoo tehokkaasti pintaansa iholla olevat haitalliset sienet ja bakteerit. Tuotetta on turvallista käyttää, sillä siitä ei vapaudu mitään haitallisia tai allergisoivia ainesosia. Sorbact® Fungi sopii kaikenikäisille, myös vauvoille ja raskaana oleville, Nikkilä kertoo.

Hoito on miellyttävä ja helppo

– Koko infektoitunut ihoalue peitetään Sorbact® Fungi -nauhalla, joka kiinnitetään esimerkiksi ihoystävällisellä teipillä. Tuotteen kanssa samanaikaisesti ei käytetä rasvoja, puutereita tai voiteita. Infektoitunut ihoalue suihkutetaan ja kuivataan päivittäin, minkä yhteydessä vaihdetaan uusi nauha. Sieni-infektion oireiden häviämisen jälkeen hoitoa jatketaan vielä noin 2–3 vuorokautta, Nikkilä päättää.

Hoida ikävä sieni-infektio
helposti! 

Tuotetta saatavilla apteekeista kautta maan.

Next article