Etusivu » Hyvinvointi » B-Cure Laser lievittää kipua ja tulehdusta
Sponsoroitu

Laserhoitoa suositellaan kroonisten ja akuuttien tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen sekä haavojen hoitoon. Hoito aktivoi soluja ja parantaa kudoksen omaa toimintakykyä turvallisesti ja ilman haittavaikutuksia. Kipu- ja haavahoitoammattilaisten laajalti suosima B-Cure Laser on käytössä jo yli tuhannessa suomalaiskodissa.

Laserhoidosta on tehty tuhansia tutkimuksia. Muun muassa arvostetun Lancet-lehden tutkimuskatsauksessa oli mukana 16 satunnaistettua ja kontrolloitua tutkimusta, joissa pienitehoista laserhoitoa oli käytetty akuuttien tai pitkäkestoisten niskakipujen hoitoon. Yhteensä tutkimuksiin osallistui 820 potilasta, joiden mukaan laserhoito lievitti kipua heti hoidon jälkeen ja joissain tutkimuksissa vielä useita kuukausia myöhemminkin. Vastaavia tutkimuksia on tehty myös esimerkiksi  akillesjännetulehduksen, fibromyalgia- ja nivelrikkokipujen hoidosta.

Myös Oulun kaupungin kuntoutuspalvelujen fysiatrian yksikössä työskentelevällä fysiatri Timo Pehkosella on hyviä kokemuksia laserhoidosta. Hänellä on käytössä B-Cure Laser -laite yhtenä ei-lääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä.

– Laserhoitoa on käytetty meillä kivunhoidon tukena. Osa vaikeistakin kiputiloista kärsivistä potilaista on saanut lievitystä kipuun, liikkumiseen ja liikeratoihin jo muutaman viikon hoidon aikana, Pehkonen kertoo.

Osana kuntoutusta

Laserhoidon tehon allekirjoittaa yrittäjä Altti Veteläinen, joka loukkasi kätensä kamppailulajiharjoituksissa puoli vuotta sitten.

– Keskisormeni ojentajajänne repeytyi rystysen kohdalta irti ja se kiinnitettiin leikkauksella takaisin paikoilleen. Fysioterapeuttini otti heti ensimmäisestä kuntoutuskäynnistä alkaen käyttöön B-Cure -hoitolaserin, joka nopeutti leikkausarven paranemista ja minimoi kiinnikkeiden muodostumista leikkausalueelle. Huomasin, että sormen liikkuvuus parani jokaisella käsittelykerralla. Hoitokokemuksen seurauksena hankin oman B-Cure Laser -laitteen. Myös kaikki tuttavani ja läheiseni, jotka ovat laitetta kokeilleet, ovat vakuuttuneet laserhoidon tehosta, Veteläinen kertoo.

Entinen aktiiviurheilija Juha Kauppinen sai helpotuksen pitkäaikaisiin selkä- ja akillesjänneongelmiinsa.

– Vuokratessani laitteen odotukseni eivät olleet hirveän suuret. Olikin ilo huomata, että muutaman käyttökerran jälkeen selkäni rauhoittui sen verran, että nukkuminen parani selkeästi. Laite tuntuu auttavan myös nuoruusvuosien kovan urheilutaustan seurauksena moneen kertaan leikattujen akillesjänteiden kipuiluun. Kipulääkkeet olen voinut käytännössä jättää kokonaan pois. Ostin oman laitteen ja sen käytöstä iltauutisten aikaan onkin tullut jo vakiintunut tapa.

Lääkkeettömät kipulaastarit paikalliskivun väliaikaiseen lievitykseen

Uusi, lääkkeetön kipulaastari hyödyntää kehon omia lämpö- ja infrapunasäteitä parantaen kudoksen verenkiertoa ja aineen-vaihduntaa. Kliiniset tutkimukset todistavat laastareiden lievittävän lihas- ja nivelkipuja sekä kuukautiskipuja. Laastarin kipua lievittävä vaikutus alkaa nopeasti ja kestää viisi vuorokautta.

– Olen pitkään kärsinyt nivelrikon aiheuttamista kivuista olkapäässäni, sormissa ja polvessa. Olen koittanut lievittää kipua kipulääkkeillä ja -geeleillä, mutta mikään ei ole toiminut niin hyvin kuin nämä laastarit! Ihana nukkua ilman kipua, kertoo Sirkka Mäkelä, hammaslääkäri Jyväskylästä.

B-Cure Lääkintälaser (808 nm)

Pienteholaserhoito (LLLT) tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa solusignaaleja. Se nostaa elimistön entsyymituotantoa ja vapauttaa endorfiineja. Laser lisää elimistössä myös kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa, joita keho tarvitsee kudosvaurioiden korjaamiseksi.

Koska kivunlievitys perustuu kivun lähteen parantamiseen, tulee aluetta hoitaa laserilla kuurinomaisesti. Yliannostusriskiä ei ole. Tunnettuja vasta-aiheita ei ole, mutta hoitoa ei suositella syöpäkasvaimiin, silmiin eikä raskaana olevan vatsanseudulle.

Helppokäyttöinen B-Cure Laser on saatavana ammattilais- ja kotikäyttöön. Laite on myös vuokrattavissa.

Tuotetta myy Terveystekniikka Valko Oy. Lisätietoa teknologiasta, käyttäjä-kokemuksia sekä tutkimuksia ja nettikauppa: terveystekniikka.fi ja puh. 045 609 9000.

Next article