Etusivu » Allergia, Iho ja Astma » Luonnon omat raaka-aineet hellivät ihoa ja mieltä
Dermatologia ja ihonhoito

Luonnon omat raaka-aineet hellivät ihoa ja mieltä

taika-luonnonkosmetiikka
Kuvat: Transmeri, Merja Mertjärvi ja Laura Niemi
Kaupallinen yhteistyö:
taika-luonnonkosmetiikka
Kuvat: Transmeri, Merja Mertjärvi ja Laura Niemi
Kaupallinen yhteistyö:

Mia Välimäki

tuotepäällikkö,
Transmeri

Dani Lappi 

vastuullisuusasiantuntija,
Transmeri

Vastuullisilla valinnoilla yritykset voivat tarjota kuluttajille kestävämpiä vaihtoehtoja arjen tarpeisiin ja jopa ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Erilaisia kosmetiikkatuotteita on lukematon määrä, ja niiden joukosta itselle sopivien tuotteiden löytäminen voi olla yllättävän hankalaa. Yhä useammin yhdeksi tärkeimmistä hakukriteereistä nousee tuotteiden ja niiden sisältämien aineiden luonnonmukaisuus. Mitä kuluttaja saa ostaessaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa?

– Sertifioitu luonnonkosmetiikka on varma valinta silloin, kun haluaa tuotteiden sisältävän mahdollisimman luonnollisia raaka-aineita, Transmerin tuotepäällikkö Mia Välimäki selventää. 

Luonnonkosmetiikka on samalla myös eettinen ja ympäristöystävällinen valinta.

– Luonnonkosmetiikassa ei ole kyse ainoastaan purkin sisällöstä vaan tuotteen koko elinkaaresta raaka-aineista hävitykseen saakka. Luonnonkosmetiikka on kuluttajalle näin ollen hyvä valinta niin ihon kuin ympäristön kannalta, Välimäki jatkaa.

Taika hyvittää päästöt vähintään kaksinkertaisina

Kuluttajien valinnoilla on suuri merkitys ilmastonmuutoksen torjumisessa. Kotimainen sertifioituun luonnonkosmetiikkaan keskittynyt Taika-sarja on sitoutunut hyvittämään tuotesarjan päästöt aina vähintään kaksinkertaisina.

– Näin toimimalla pyrimme varmistamaan, että päästöt tulevat varmasti neutralisoitua, Transmerin vastuullisuusasiantuntija Dani Lappi huolehtii.

Päästölaskenta kattaa tuotesarjan koko elinkaaren: raaka-aineiden, pakkausten ja tuotteiden valmistuksen, kaikki kuljetukset kauppaan asti, tuotteiden pakkaamisen ja varastoinnin sekä tuotepakkaus-ten hävityksen yhteydessä syntyvät hiilidioksidipäästöt. Yhtälössä painottuu Välimäen ja Lapin mukaan vahvasti myös kotimaisuuden merkitys. 

– Pyrimme käyttämään suomalaisia toimittajia ja yhteistyökumppaneita, kun se on mahdollista. Näin pystymme tukemaan suomalaista hyvinvointia ja työllisyyttä.

Löydä uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja Taika >>

Next article