Skip to main content
Etusivu » Allergia ja astma » Kun mikään ei tunnu auttavan allergiaoireisiin, voi apua löytyä odottamattomalta taholta
Allergiat

Kun mikään ei tunnu auttavan allergiaoireisiin, voi apua löytyä odottamattomalta taholta

Stråhlmann kuvailee kurssin tehtävistä tulleen iloinen ja kiitollinen olo. Kuva: Oma arkisto

Kevät on tullut ja moni odottaa jo innolla lämpöä ja valoa pitkän talven jälkeen. Toisille kevät kuitenkin tarkoittaa jokavuotisia elämänlaatua haittaavia allergisia oireita. Kaikeksi onneksi valtaosalla lääkkeet auttavat oireisiin, mutta eivät kaikilla.

Marianna Stråhlmann kertoo olevansa yksi heistä, joiden allergisiin oireisiin lääkkeet ja siedätyshoito eivät auttaneet. Hän kertoo kärsineensä vuosia siitepölyallergiasta (lähinnä heinä- ja koivuallergia), joka rajoitti hänen elämäänsä.

– Silmien ja kurkun kutinaa, aivastelua ja nenän vuotamista. En pystynyt nauttimaan lomasta ja mökillä olosta, Stråhlmann luettelee oireitaan ja jatkaa:

– Minulla oli käytössäni antihistamiini, silmätipat ja nenäsuihke, mutta ne eivät kuitenkaan auttaneet. Kävin kolme vuotta kestävän siedätyshoidon, joka auttoi hieman. Oireet kuitenkin palasivat nopeasti ja epätoivo jatkui.

Apu yllättävältä taholta

Lopulta Stråhlmann kertoo löytäneensä avun oireisiin Maria Nordinin Free to heal -kurssilta.

– Löysin Marian kurssin Facebookista ja se muutti elämäni täysin. Kurssi oli mielenkiintoinen. Siellä tehtiin välillä hieman hassun tuntuisia harjoituksia, jotka silti tuntuivat hyviltä ja auttoivat pääsemään oireista eroon. Kurssi oli ajatuksia herättävä, Stråhlmann kertoo kokemuksestaan.

Stråhlmann kävi ensin vain kurssin alun, mutta koki jo siitä olevan hyötyä; oireet hävisivät, ja pysyivät poissa kokonaisen vuoden. Ne kuitenkin palasivat jälleen lievinä kevään saapuessa ja siitepölykauden alkaessa. Tällöin Stråhlmann päätti aloittaa kurssin uudelleen, ja kävi sen tällä kertaa loppuun asti.

– Siitä lähtien minulla ei ole ollut siitepölyallergiaa, hän toteaa.

Kiitollisuudella ja aivojen uudelleenohjelmoinnila allergiasta eroon?

Vaihtoehtoisten terveyshoitojen suosio on valtavassa kasvussa globaalisti. Todisteet niiden toimivuudesta ovat kuitenkin usein yksityishenkilöiden kokemuksiin perustuvia.

– Kurssin tehtävistä tuli jotenkin iloinen ja kiitollinen olo. Kiitollisuus siinä onkin keskipisteenä ja siitä on tullut minulle jokapäiväinen juttu, Stråhlmann kuvailee kokemustaan kurssin sisällöstä.

Allergia-oireista ei ole pakko kärsiä, joten mikset kokeilisioireidesi lievittämistä kurssin avulla.

Lue lisää Free to Heal -kurssista!

Next article