Dexcom varoittaa glukoositason muutoksista

Jatkuvatoiminen glukoosisensori (CGM) antaa luotettavaa tietoa diabeetikon tilasta. Infucaren edustama, jatkuvaa glukoosipitoisuuden seurantaa hyödyntävä ja hälytystoiminnolla varustettu Dexcom G5 Mobile -järjestelmä auttaa hallitsemaan glukoosiarvoja. Dexcom näyttää myös suuntaa onko verensokeri nousussa vai laskussa, sormenpäästä otettu testi antaa vain mittaushetken tuloksen.

– Lähes kaikki tapaamieni diabeetikkolasten vanhemmat ovat kertoneet uskaltaneensa nukkua kokonaisen yön ensi kertaa lapsen sairastumisen jälkeen, kun saivat Dexcomin käyttöön, avainasiakaspäällikkö Juha Kuutti, NordicInfu Care Ab, kertoo.

Jos potilailla, hoitohenkilökunnalla ja poliittisilla päättäjillä ei ole tarpeeksi tietoa diabeteksen hoidon hyödyistä sekä kustannuksista, potilaan mahdollisuus saada apuvälineitä riippuu asuinkunnasta ja hoitavasta lääkäristä.


 

Balansio auttaa saamaan oikea-aikaista hoitoa

Diabeteksen hoito perinteisellä mallilla ei anna parasta hoitovastetta.

– Olemme kehittäneet Balansion pitkäaikaisen omahoidon tukemiseen. Diabeetikko hoitaa itseään 24/7 ja hoitotarve kohtaa harvoin kalenteriin sidotun vastaanottoajan. Balansion avulla hoidon saatavuus on ajasta ja paikasta riippumaton. Diabeetikon keräämän hoitotiedon pohjalta Balansio laskee muun muassa pitkän aikavälin sokeriarvon jokaiselle päivälle. Sovellus toimii omassa älypuhelimessa ja kerää tietoa moniammatilliselle asiantuntijaryhmälle. Insuliinihoitoisille diabeetikoille Balansio toimii myös insuliinilaskurina. Tutkimusten mukaan jopa 60 % pikainsuliinia käyttävistä ei osaa laskea insuliiniannostaan oikein, sanoo Quattro Folia Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Paulus Carpelan.

Balansio-sovellus on saatavilla ilmaiseksi sovelluskaupoista Androidille ja iPhonelle. Diabeetikot voivat käyttää sitä myös ilman, että hoitopaikka käyttää Balansiota.


 

Medixine Suite rakentuu aktiivisista moduuleista

Medixine Oy:n pilvi- ja mobiiliohjelmistot yhdistävät potilaan hoitopaikkaan potilaan sijainnista riippumatta. Mittaustulokset voidaan välittää turvallisesti ja hoitotoimenpiteet voidaan tehdä etänä.

– Sokerimittaus on vain osa kokonaisuutta. Monilla potilailla on diabeteksen lisäksi myös muita ongelmia, esimerkiksi ylipainoa ja sydämen vajaatoiminta. Jos potilaalla on kolme eri sairautta, hoitopolut voivat olla keskenään ristiriitaiset. Tarvitaan yhteistyötä terveydenhuollon palveluntarjoajien, potilaiden ja potilaiden omaisten välillä, huomauttaa toimitusjohtaja Tapio Jokinen, Medixine Oy.

Medixine Oy:n vahvuuksia on yli viidentoista vuoden kokemus ja kansainvälinen osaaminen. He tarjoavat horisontaalisen palvelun eli saman sovelluksen useamman sairauden hoidon seurantaan ja hoitoprosessin jäsenten väliseen yhteistyöhön.