Lempin diabetesvalmennus pureutuu sairauden syihin ja ihmiseen niiden takana. Yksilöllisellä hoidolla tyypin 2 diabetes on mahdollista peruuttaa. Lääkäri- ja valmennuskeskus Lempi on kehittänyt diabetesvalmennuksen, jossa muutosta lähdetään rakentamaan pitkäjänteisesti yksilö edellä.

– Jokainen tauti ja syyt sen taustalla ovat erilaisia. Sama hoito ei toimi kaikille. Diabetesvalmennuksessa hoito räätälöidään henkilökohtainen terveydentila, voimavarat, ravitsemus, liikunta, uni ja stressitekijät huomioiden, lääkäri Jakob Valdma kertoo.

Oireiden sijaan selvitetään ja hoidetaan sairauden syitä.

– Hyvä hoitotasapaino voidaan saavuttaa ainoastaan keskittymällä diabeteksen syntymekanismeihin. Koko elimistö pitää saada työskentelemään poikkeavan aineenvaihdunnan korjaamiseksi. Yksittäisten verikokeiden tulosten hoitamisen sijaan tarkastelemme ihmistä kokonaisvaltaisesti sosiaalisena, henkisenä ja fyysisenä olentona. Pysyvät elintapamuutokset ovat keskeisin työkalu, lääkitys oikein käytettynä tärkeä apuväline, Valdma korostaa.

Elintapahoidolla tähdätään hoitotasapainoon, jolla ennaltaehkäistään myös liitännäissairauksia.

– Liitännäissairauksien ennaltaehkäisemiseksi sairauden on pysyttävä remissiossa, eli normaalin ihmisen tasolla. Tämä tarkoittaa, että verensokerin lisäksi tulehdusarvot, verenpaine, veren rasvat ja hormonitoiminta on saatava kuntoon. Mitä varhaisemmassa vaiheessa hoito aloitetaan, sen paremmin liitännäissairauksia onnistutaan välttämään. Jokainen vuosi sairastelua lisää liitännäissairauksien riskiä ja huonontaa remission mahdollisuutta, lääkäri sanoo.

 

Maltilla pysyvästi terveeksi

Elintapamuutosten tekeminen on mittava prosessi, joka vaatii aikaa.

– Kestävät muutokset syntyvät vain maltillisilla, yksilölliset tekijät huomioivilla valinnoilla, Valdma painottaa.

Suurin muutos tapahtuu pään sisällä.

– Kaikki lähtee ajatusmaailmasta. Suuri osa elintapasairaista kokee terveellisen ja aktiivisen elämäntyylin epämukavana ja haasteellisena. Valmennuksessa käännämme kelkan ja pyrimme herättämään omakohtaisen oivalluksen terveellisestä elämäntyylistä hauskana ja antoisana. Jotta muutos olisi pysyvä, ihmisen on opittava nauttimaan prosessista, Valdma tietää.

Ensimmäisenä valmennuksessa opitaan irti uhriutumisesta.

– Terveys on yksi arvokkaimmista resursseistamme. Me annamme välineet sen vaalimiseen, mutta vastuu on jokaisen omissa käsissä, Valdma päättää.
 

Lisätietoja:
+358 40 772 9826
info@lempi.io
www.lempi.io